رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد:

نظام توزیع آهن معیوب است

عصر معدن- رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد با بیان اینکه قیمت‌ها نسبت به پارسال ۲ برابر شده است، گفت: نظام توزیع به دست ویژه‌خوران افتاده و قیمت‌ها در بازار غیرواقعی و غیرمنصفانه شده است‌.

جمعه ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷:۰۰

نظام توزیع آهن معیوب است

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از مهر، حمیدرضا رستگار در مورد وضعیت بازار آهن و فولاد، اظهار داشت: تولید آهن و فولاد در کشور به اندازه مکفی انجام می‌شود و نیازی به واردات نداریم و بازارِ صادرات خوبی هم داریم.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران با بیا اینکه اگر به اندازه صادر شود، تولید داخلی کفاف مصرف داخل را می‌دهد، افزود: با توجه به حجم تولیدی که می‌شود نباید در بازار کمبود داشته باشیم اما متأسفانه این اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: اینکه می‌گویند قطعی برق عامل کمبود است چندان منطقی نیست؛ حدود دو ماه است که مشکل قطعی برق داریم، تولیدات قبلی چه شده‌اند؟ اگر قرار است کاهش عرضه به دلیل قطعی برق داشته باشیم این موضوع باید خود را در ماه‌های آینده نشان می‌داد نه بلافاصله پس از قطعی برق.

رستگار گفت: عدم هماهنگی بین زنجیره‌های تولید و توزیع و مصرف موجب کمبود و غیرواقعی شدن قیمت‌ها شده است.

وی تصریح کرد: قیمت باید بر اساس نرخ ریالی باشد؛ آهن و فولاد در داخل کشور و با نرخ‌های ریالی تولید می‌شوند. از سویی دیگر نیز تولیدکنندگان از سوبسیدهای زیاد، منابع ملی و حمایت‌های دولتی برخوردار هستند، با این حال به‌جای اینکه نرخ این محصولات متعادل باشد، بر اساس نرخ جهانی تعیین می‌شوند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران افزود: وضعیت قیمت‌ها به شکلی شده که در ماه. های قبل حتی شاهد پیشی گرفتن قیمت‌های داخلی از بازار جهانی هم بودیم. در واقع قیمت‌های جهانی از تولیدات داخلی ارزان‌تر بود.

رستگار گفت: قیمت‌ها نسبت به سال قبل 2 برابر شده است و همچنین نسبت به بهار 5 هزار تومان گران شده است. آهن در بهار 13 هزار تومان بود در حالیکه هم اکنون به 18 هزار تومان رسیده است.

وی تصریح کرد: عدم ساماندهی نظام توزیع، موجب ایجاد رانت و ویژه خورای در حوزه آهن و فولاد شده است. ویژه‌خواران نظام توزیع را در دست گرفته‌اند و بیشترین سود را می‌برند کما اینکه مالیاتی هم نمی‌دهند و هزینه‌ای را هم متقبل نمی‌شوند. بهم‌ریختگی بازار به حدی است که به‌جای توزیع‌کننده، تولیدکننده راسا اقدام به توزیع کالا می‌کند.

رستگار افزود: در حوزه توزیع شاهد دخالت‌های غیرمتعارف و غیرقانونی هستیم. دولت جدید باید در این بخش برنامه‌ریزی دقیقی کند تا بازار به تعادل برسد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: آهن و فولاد تقریباً در تمامی صنایع مورد استفاده هستند و وقتی ثبات نباشد، بازار تبدیل به مسابقه‌ای جهت گرانی‌های بیشتر می‌شود. همچنین ساخت و ساز نیز به مشکل می‌خورد.

وی تصریح کرد: نحوه توزیع آهن و فولاد باید اصلاح شود؛ کسانی باید توزیع کنند که مجوز توزیع و جواز کسب داشته باشند. کارخانه و شرکت مسئول توزیع نیستند اما در حال حاضر در بازار و فضای مجازی قیمت‌سازی می‌کنند.

رستگار گفت: دولت جدید و دستگاه‌های نظارتی باید به این حوزه ورود کنند و نظام تولید تا مصرف را ضابطه مند کنند.

برچسب ها

آهنبازار آزاد
مطالب مرتبط بیشتر
قیمت آهن باز هم ریزش کرد آرامش به بازار آهن برگشت تشکیل فدراسیون آهن و فولاد با هدف توسعه زنجیره تولید همکاری نکردن بانک‌ها در ارایه تسهیلات به فعالان بازار آهن کربن زدایی صنعت آهن و فولاد نیازمند سرمایه گذاری ۱.۴ تریلیون دلاری کربن زدایی صنعت فولاد با استفاده از آهن خام سبز کاهش ۱۰ درصدی قیمت آهن در بازار میلگرد و آهن در بازار گران شد ثبات قیمت ها در بازار آهن و فولاد تداوم روند کاهشی قیمت آهن در بازار رشد ۴ درصدی تولید کنسانتره آهن مشکل کارخانه کنسانتره آهن جیرفت حل شد بازار آهن به آرامش رسید توسعه فولاد سبز عامل تحول در زنجیره تامین آهن وفولاد افزایش ۴ درصدی تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ بازار میلگرد کوتاه آمد دلیل روند افزایشی قیمت آهن چیست؟ افزایش ۶ درصدی تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ نگران افزایش قیمت آهن و فولاد نباشید اجحاف برخی تولید کننده‌های آهن در حق مصرف‌کننده اکتشاف ۱.۲ میلیارد تن ذخیره جدید آهن و زغال افتتاح فاز ۲ کارخانه کنسانتره آهن در قروه رشد ۱۴ درصدی تولید کنسانتره آهن در دو ماهه امسال افزایش دوباره قیمت سیمان صحت ندارد امید به کشف ذخایر جدید سنگ آهن، مس و طلا در سنگان یک پیش‌بینی درباره قیمت آهن در روزهای آینده پیش بینی قیمت آهن در سال۱۴۰۰ تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ به مرز ۵۰ میلیون تن رسید دریافت ماهانه ۱۰۰ تن حواله آهن با نصب یک تابلوی کوچک عبور تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ از مرز ۴۶ میلیون تن تولید بیش از ۴۰ میلیون تن کنسانتره آهن در شرکت های بزرگ میلگرد ۸۰۰ تومان گران شد آهن ۱۰۰۰ تومان گران شد عرضه ۱۲۸ هزار تن میلگرد و تیرآهن در بورس کالا آهن آلات صدرنشین افزایش قیمت در مرداد ماه رشد ۱۶ درصدی قیمت آهن طی ۲ هفته اخیر + جدول رونق صادرات آهن و فولاد کشور با بازگشایی مرزهای خروجی فروش آهن ۳۰ درصد گران‌تر از قیمت واقعی در بازار قیمت میلگرد ۱۱ هزار تومان شد سود نقدی «ارفع» از طریق سجام پرداخت می‌شود مصوبات کارگروه تنظیم بازار آهن رعایت نمی شود علت نوسانات بازار آهن چیست؟ ثبت رکورد روزانه در ناحیۀ آهن‌سازی شرکت فولاد مبارکه محدودیت های صادراتی آهن و فولاد کشور را بردارید رشد ۷۷ درصدی صادرات آهن اسفنجی در سال ۹۸ بازار آهن در شوک افزایش قیمت‌ها بومی‌سازی عینیت بخشیدن به توانمندی‌های مهندسی و عملیاتی در عرصه ملی بررسی قیمت تیرآهن و سیمان به روایت وزارت صنعت استخراج عناصر نادر از زباله های الکترونیکی استخراج آهن موجود در فضا با کمک باکتری رکود گریبان بازار آهن را گرفت بخش معدن در فروردین امسال ۱۲۱ میلیون دلار صادرات داشت بازار فولاد و آهن با کنترل دولت ثبات یافت رشد ۲۷درصدی صادرات فولاد صادرات ۴۵۱ میلیون دلار آهن و فولاد از استان اصفهان تمدیدتعرفه‌های گمرکی واردات لوله‌های فولادی افزایش بیش از ۱۰۰درصدی قیمت محصولات آهن و فولاد بخشنامه جدید افغانستان صادرکنندگان را غافلگیر کرد سنگ آهن ارزان شد؛ آهن قراضه جان گرفت طلا ارزان نمی شود قیمت فروش فولاد مبارکه نصف قیمت بازار آزاد است آهن و مس سکه های پول با دست ما چه می کند؟ افزایش ۱۰درصدی قیمت ورق و محصولات فلزی در بورس
برگشت به بالا