پشت پرده گران شدن آهن و فولاد

فروش آهن ۳۰ درصد گران‌تر از قیمت واقعی در بازار

عصر معدن- رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد گفت: یکی از عوامل افزایش قیمت فولاد فرآیند مهندسی شده و قطره چکانی عرضه مواد اولیه به کارخانه‌ها است.

شنبه ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۸:۰۰

فروش آهن ۳۰ درصد گران‌تر از قیمت واقعی در بازار

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از میزان، حمید رستگارپور درباره دلایل افزایش قیمت فولاد در بازار، اظهار کرد: یکی از مهمترین عوامل افزایش قیمت، تغییر و نوسان قیمت دلار است که به دلیل چسبندگی که سایر کالا‌ها به دلار دارند و تبعیت می‌کنند از گرانی ارز عاملی شده از بعد روانی احتمال افزایش قیمت سایر کالا‌ها در نظر گرفته می‌شود.

رییس اتحادیه فروشندگان آهن افزود: یکی از عوامل افزایش قیمت فولاد فرآیند مهندسی شده و قطره چکانی عرضه مواد اولیه به کارخانه‌ها است که در برخی مواقع چندین بار معاملات شمش در بورس ابطال شده و این سناریو برای گران کردن مواد اولیه تعریف شده است.

وی گفت: در کشور 17 میلیون تن تولید شمش و 12 میلیون تن اسلب داریم در حالی که مصرف کشور بسیار کمتر است، اما نکته مهم این است که چرا مواد اولیه به کارخانه‌ها داده نمی‌شود یا در بورس به گونه‌ای رفتار می‌شود که کمبود مواد اولیه وجود دارد و با قیمت‌ها بازی می‌کنند، بورس جایگاه اصلی و شفافیت خود را از دست داده است در حالی که قرار بود محل شفاف سازی قیمت و عرضه کالا‌ها باشد.

رستگارپور بیان کرد: بورس در حال حاضر جایگاه واسطه‌ای به خود گرفته و نقش اساسی در قیمت‌ها دارد و رانت عجیبی پشت این موضوع نهفته است و اگر به دنبال اصلاح هستیم باید از قانون تبعیت کنیم و هر کس به جایگاه اصلی خود برگردد.

رییس اتحادیه فروشندگان آهن تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر بورس و کارخانه‌ها جای توزیع کننده‌ها را گرفتند و تمامیت خواه جولان می‌دهند و با توجه به رانتی که دارند بازار را به سمت و سوی گرانی، هرج و مرج و بی برنامگی می‌بزند.

وی خاطرنشان کرد: اخیر دولت را نیز تحت فشار قرار دادند و برای اینکه وضعیت آرام شود دولت ناچار شد با رفتار این گروه به نوعی همراهی کند و موجب افزایش قیمت در بازار آهن و فولاد شده است و کسی هم پاسخگو نیست.

رستگارپور تاکید کرد: توزیع آهن و فولاد باید به اتحادیه واگذار شود و توزیع از هر طریق دیگر غیرقانونی و اجحاف به مصرف کننده و تداخل در کار توزیع کننده است.

رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد بیان کرد: بسیاری از کارخانه‌هایی که ورق تحویل می‌گیرند با کمک واسطه‌ها در بازار آزاد به فروش می‌رسانند و کارخانه‌های کوچکتر به ناچار مجبورند از واسطه‌ها خریداری کنند در صورتی که باید از طریق اتحادیه توزیع شود در حالی که اتحادیه در بیشتر موضوعات کنار گذاشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: از قوه قضاییه و مجلس در این باره استمداد طلبیدیم تا تمام زوایای این موضوع روشن شود.

ستارپور تاکید کرد: باید مشخص شود که چه کسانی فولاد را با چه مبنایی قیمت گذاری می‌کنند و چه افرادی خریداری می‌کنند و در کجا مصرف می‌شود.

رستگارپور تاکید کرد: در حال رصد غیرمحسوس از مرحله تولید، توزیع و مصرف محصولات فولادی هستیم و آماری به دست آوردیم که هزاران میلیارد آهن و فولاد بدون ضوابط از سوی افرادی که قرار مالیاتی دارند خرید و فروش می‌شود و به هیچ ارگانی پاسخگو نیستند.

رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد افزود: در حال حاضر قیمت آهن و فولاد 25 تا 30 درصد بیشتر از قیمت واقعی به فروش می‌رسد و در حق مصر کننده اجحاف می‌شود و اگر جلوی این گرانی این کالای اساسی گرفته نشود به سایر بخش‌های صنعتی سرایت خواهد کرد.

برچسب ها

آهنبازار آزاد
مطالب مرتبط بیشتر
نگاهی به آخرین تحولات بازار آهن و فولاد چین شمش آهن و فولاد بیشترین کالای صادراتی ایران به عربستان تولید آهن و فولاد روسیه رو به بهبود معرفی توانمندی های ۵ شرکت دانش بنیان زنجیره آهن و فولاد قیمت آهن باز هم ریزش کرد آرامش به بازار آهن برگشت تشکیل فدراسیون آهن و فولاد با هدف توسعه زنجیره تولید همکاری نکردن بانک‌ها در ارایه تسهیلات به فعالان بازار آهن کربن زدایی صنعت آهن و فولاد نیازمند سرمایه گذاری ۱.۴ تریلیون دلاری کربن زدایی صنعت فولاد با استفاده از آهن خام سبز کاهش ۱۰ درصدی قیمت آهن در بازار میلگرد و آهن در بازار گران شد ثبات قیمت ها در بازار آهن و فولاد تداوم روند کاهشی قیمت آهن در بازار رشد ۴ درصدی تولید کنسانتره آهن مشکل کارخانه کنسانتره آهن جیرفت حل شد بازار آهن به آرامش رسید توسعه فولاد سبز عامل تحول در زنجیره تامین آهن وفولاد افزایش ۴ درصدی تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ بازار میلگرد کوتاه آمد دلیل روند افزایشی قیمت آهن چیست؟ افزایش ۶ درصدی تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ نگران افزایش قیمت آهن و فولاد نباشید نظام توزیع آهن معیوب است اجحاف برخی تولید کننده‌های آهن در حق مصرف‌کننده اکتشاف ۱.۲ میلیارد تن ذخیره جدید آهن و زغال افتتاح فاز ۲ کارخانه کنسانتره آهن در قروه رشد ۱۴ درصدی تولید کنسانتره آهن در دو ماهه امسال افزایش دوباره قیمت سیمان صحت ندارد امید به کشف ذخایر جدید سنگ آهن، مس و طلا در سنگان یک پیش‌بینی درباره قیمت آهن در روزهای آینده پیش بینی قیمت آهن در سال۱۴۰۰ تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ به مرز ۵۰ میلیون تن رسید دریافت ماهانه ۱۰۰ تن حواله آهن با نصب یک تابلوی کوچک عبور تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ از مرز ۴۶ میلیون تن تولید بیش از ۴۰ میلیون تن کنسانتره آهن در شرکت های بزرگ میلگرد ۸۰۰ تومان گران شد آهن ۱۰۰۰ تومان گران شد عرضه ۱۲۸ هزار تن میلگرد و تیرآهن در بورس کالا آهن آلات صدرنشین افزایش قیمت در مرداد ماه رشد ۱۶ درصدی قیمت آهن طی ۲ هفته اخیر + جدول رونق صادرات آهن و فولاد کشور با بازگشایی مرزهای خروجی قیمت میلگرد ۱۱ هزار تومان شد سود نقدی «ارفع» از طریق سجام پرداخت می‌شود مصوبات کارگروه تنظیم بازار آهن رعایت نمی شود علت نوسانات بازار آهن چیست؟ ثبت رکورد روزانه در ناحیۀ آهن‌سازی شرکت فولاد مبارکه محدودیت های صادراتی آهن و فولاد کشور را بردارید رشد ۷۷ درصدی صادرات آهن اسفنجی در سال ۹۸ بازار آهن در شوک افزایش قیمت‌ها بومی‌سازی عینیت بخشیدن به توانمندی‌های مهندسی و عملیاتی در عرصه ملی بررسی قیمت تیرآهن و سیمان به روایت وزارت صنعت استخراج عناصر نادر از زباله های الکترونیکی استخراج آهن موجود در فضا با کمک باکتری رکود گریبان بازار آهن را گرفت بخش معدن در فروردین امسال ۱۲۱ میلیون دلار صادرات داشت بازار فولاد و آهن با کنترل دولت ثبات یافت رشد ۲۷درصدی صادرات فولاد صادرات ۴۵۱ میلیون دلار آهن و فولاد از استان اصفهان تمدیدتعرفه‌های گمرکی واردات لوله‌های فولادی افزایش بیش از ۱۰۰درصدی قیمت محصولات آهن و فولاد بخشنامه جدید افغانستان صادرکنندگان را غافلگیر کرد سنگ آهن ارزان شد؛ آهن قراضه جان گرفت طلا ارزان نمی شود قیمت فروش فولاد مبارکه نصف قیمت بازار آزاد است آهن و مس سکه های پول با دست ما چه می کند؟ افزایش ۱۰درصدی قیمت ورق و محصولات فلزی در بورس
برگشت به بالا