ادامه ریزش قیمت آلومینیوم با افت قیمت زغال سنگ در بورس شانگهای
عصر معدن- با افت قیمت زغال سنگ حرارتی در چین، بازار بورس فلزات شانگهای بار دیگر شاهد ریزش قیمت آلومینیوم طی یک هفته گذشته بود.
عصر معدن- با افت قیمت زغال سنگ حرارتی در چین، بازار بورس فلزات شانگهای بار دیگر شاهد ریزش قیمت آلومینیوم طی یک هفته گذشته بود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از باشگاه آلومینیوم، بهای آلومینیوم شانگهای روز چهارشنبه به پایین ترین سطح خود طی دو ماهه اخیر رسید و این در حالیست که همزمان، قیمت «قرارداد لندن» نیز به پایین ترین میزان خود طی هفت هفته گذشته رسید؛ چراکه کاهش قیمت زغال سنگ، اکنون نگرانی معامله گران را در مورد کمبود عرضه این فلز کاهش داده است.
به گقته کارشناسان، ذوب آلومینیوم یک فرآیند بسیار انرژی بر بوده و به عنوان یکی از بخش هایی محسوب می شود که شدیدترین آسیب را از بحران برق چین دیده است؛ موضوعی که قیمت این فلز را با افزایش زغال سنگ بالا برده است.
اما زغال سنگ حرارتی روز چهارشنبه پس از اینکه نهاد برنامهریز دولتی چین اعلام کرد که از استانهای بزرگ تولیدکننده زغالسنگ خواسته تا تا مکانهای ذخیرهسازی غیرقانونی را بررسی کرده و رفتار احتکار آمیز احتمالی آنها را سرکوب کنند، به سقف معاملاتی 10 درصدی خود طی روزهای گذشته رسید.
در پی این اقدام دولت چین، بهای پر ارزش ترین معامله آلومینیوم در معاملات آینده شانگهای با افت 3.3 درصدی مواجه شده و به 20420 یوآن در هر تن رسید که پایین ترین قیمت از تاریخ 26 آگوست به این سو محسوب می شود.
در بازار بورس فلزات لندن نیز، بهای آلومینیوم با کاهش 1.7 درصدی مواجه شد تا به کمترین قیمت خود طی هفت هفته گذشته یعنی 2780 دلار در هر تن کاهش یابد.
در همین راستا، یک کارشناس ارشد هلدینگ ING هلند در این خصوص گفت: کاهش قیمت زغال سنگ یک موفقیت کوتاه مدت است. با این حال، باید دید که آیا عرضه زغال سنگ و سایر منابع انرژی در نهایت تقاضای تقاضای صنایع سنگین را که در اولویت است، برآورده می کند یا خیر.
لازم به ذکر است، قیمت آلومینیوم و مشتقات آن بر اساس قیمت قراردادهای آتی شمش آلومینیوم در بورس کالای لندن، بورس کالای نیویورک (کومکس) و بورس آتی شانگهای تعیین میشود. مقدار استاندارد هر قرارداد آتی حدود پنج تن است.
آلومینیوم به طور عمده در صنایع هوا و فضا، بستهبندی، خودرو، ماشینهای ریلی و صنعت ساختوساز استفاده میشود. بزرگترین تولیدکنندگان آلومینیوم شامل چالکو یا همان اتحادیه آلومینیوم چین، آلکوآ و آلومینا، ریوتینتو استرالیا، یوسی روسال از روسیه، زینفا از چین، نورسک هیدرو نروژ و سوث 32 از استرالیا هستند. بهطور کلی حدود 60 درصد از تولید آلومینیوم در جهان را چین انجام میدهد. بزرگترین معادن آلومینیوم در چین، استرالیا و گینه قرار دارند.