بین ۴۲ سازمان و شرکت مشمول بودجه سال گذشته رخ داد؛
رتبه سوم ایمیدرو در انعقاد قرارداد با دانشگاه ها
عصر معدن- رئیس هیات عامل ایمیدرو خبر داد که ایمیدرو رتبه سوم را در انعقاد قرارداد با دانشگاه ها کسب کرده است. طبق گفته غریب پور، این رتبه بین ۴۲ سازمان و شرکت دولتی محاسبه شده است.
سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، خداداد غریب پور در نشست پایش حوزه آموزش و پژوهش ایمیدرو ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: طی سال گذشته موفقیت هایی در حوزه پژوهش و همکاری با دانشگاه ها برای انجام پروژه های پژوهشی و بومی سازی حاصل شد که از جمله نتایج این اقدامات، کسب رتبه سوم ایمیدرو در میان چهل و دو سازمان و شرکت سود ده ذیل قانون بودجه سال گذشته، از نظر تعداد قراردادهای منعقده با دانشگاه ها بود.
وی ادامه داد: مشکلات پیش روی ارتباط با دانشگاه ها باید برطرف شود تا ظرفیت های پژوهشی به سطح مورد نیاز این بخش ارتقا یابد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اقدامات مطلوب این سازمان در حوزه آموزش معادن در سال 98، اذعان کرد: این آموزش ها در سطوح کارشناسی و بالاتر، کارگری، تربیت تکنسین، فرآوری مواد معدنی، دوره های ویژه معادن زغال سنگ، ایمنی و غیره انجام شد که این روند در سال جاری نیز تداوم می یابد.
وی افزود: طی سال گذشته موفقیت های دیگری در حوزه پژوهش و همکاری با دانشگاه ها برای انجام پروژه های پژوهشی و بومی سازی حاصل شد که از جمله نتایج این اقدامات، کسب رتبه سوم ایمیدرو در میان همه سازمان ها و شرکت های سود ده ذیل قانون بودجه سال گذشته از نظر تعداد قراردادهای منعقده با دانشگاه ها بود.
غریب پور خاطرنشان کرد: با توجه به امکانات موجود و لحاظ شاخص های توسعه ای ایمیدرو و شرکت های تابعه، بدون شک ظرفیت اول شدن را نیز داریم.
افزایش شاخص ها در شرایط نامطلوب
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان به اینکه این سازمان، یک نهاد حاکمیتی و توسعه ای است، گفت: اهداف این سازمان در تولید، توسعه، اشتغال، آموزش و پژوهش و غیره درست انتخاب شده و بدون شک به آن ها می رسیم.
وی ادامه داد: همانگونه که در شرایط سخت تحریم ها، کرونا و رکود جهانی، توانسته ایم علاوه بر افزایش تولید محصولات معدن و صنایع معدنی، در اجرای طرح های توسعه ای و بومی سازی نیز گام برداریم.
آموزش های ایمیدرو برای نیروی انسانی معادن
غلامرضا ملاطاهری، مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو در این نشست با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال 98 در این مجموعه، گفت: از جمله این اقدامات، «برگزاری دوره های تربیت تکنسین معدن برای 60 نفر در زمینه فرآوری مواد معدنی»، «استخراج و تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی»، «چال زنی و آتشباری و حفاری» و «استخراج معادن زیرزمینی» بود.
وی افزود: برگزاری 400 دوره آموزشی در سطوح کارشناسی و بالاتر، کارگری، معادن زیرزمینی زغالسنگ و تئوری و عملی ایمنی ویژه رانندگان خودروهای حمل و نقل سبک و سنگین، از دیگر آموزش های انجام شده توسط ایمیدرو است.
ملاطاهری با اشاره به آموزش های انجام شده برای سطوح کارشناسی و بالاتر و کارگری طی سال 98 گفت: در سطح «کارشناسی و بالاتر» 130 دوره با 2210 شرکت کننده و 35360 نفر ساعت و در سطح «کارگری» 180 دوره با 4320 شرکت کننده و 69120 نفر ساعت آموزش برگزار شد.
وی افزود: همچنین، 30 دوره ویژه برای معادن زیرزمینی زغالسنگ با 810 شرکت کننده و 12960 نفر ساعت آموزش در استان های گلستان، مازندران، خراسانجنوبی، سمنان و کرمان و 90 دوره تئوری و عملی ایمنی ویژه رانندگان خودروهای حمل و نقل سبک و سنگین با 1620 شرکت کننده و 25920 نفر ساعت آموزش در بیش از 26 استان برگزار شد.
برنامه های آموزش در سال 99
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با اشاره به برنامه های سال 99 این مدیریت گفت: آموزش و تربیت 30 نفر حفار ( مغزه گیری) برای کمبود حفار در کشور و جذب آنها در معادن با همکاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، اتحادیه حفاران و شرکت گل گهر و شناسایی و تعیین نیازهای آموزشی معادن کوچک مقیاس (با همکاری سازمان های صمت و خانه معدن)، از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: تدوین برنامه برای برگزاری 310 دوره آموزش در معادن بخش خصوصی 31 استان با همکاری سازمان نظام مهندسی معدن، سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و مرکز تحقیقات اداره کار در سطوح یاد شده (کارشناسی و بالاتر، کارگری، زغال سنگ، رانندگان خودرو) است.
ملاطاهری با بیان اینکه امسال 6 دوره آموزشی تربیت تکنسن معدن برگزار می شود، گفت: این دوره ها در زمینه استخراج معادن سنگ ساختمانی، فرآوری کارخانه های سنگبری، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، چال زنی و آتشباری و حفاری، فرآوری مواد معدنی و استخراج معادن زیرزمینی است.
وی ادامه داد: حمایت از برگزاری کارگاه های آموزشی مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی (به درخواست سازمان های صنعت، معدن و تجارت و تایید ایمیدرو )، از دیگر برنامه های امسال است.
اشتغال 165 نفر با آموزش های مرکز گوهرسنگ فردوس
به گفته مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو، با راه اندازی و افتتاح مرکز آموزش تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در شهرستان فردوس، تاکنون بیش 165 نفر از جوانان بیکار استان پس از گذراندن دوره های آموزشی با همکاری سازمان فنی و حرفه ای استان جذب بازار کار شده اند.