ورود ۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به چرخه تولید برق صنایع مس ایران
عصر معدن- معاون طرح و برنامهریزی شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: بزودی بخش اعظم نیاز آبی مجتمعهای تولیدی «ملی مس» از طرق خطوط انتقال آب خلیج فارس و تصفیه پسابها انجام میشود.
عصر معدن- معاون طرح و برنامهریزی شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: بزودی بخش اعظم نیاز آبی مجتمعهای تولیدی «ملی مس» از طرق خطوط انتقال آب خلیج فارس و تصفیه پسابها انجام میشود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از صدا و سیما، ملاطاهری با اشاره به موضوع ناترازی انرژی افزود: با اجرای «طرح کیمیا» و تولید یک میلیون تن کاتد مس حدود 200 میلیون مترمکعب آب، 1800 مگاوات برق و حدود 1800 میلیون متر مکعب گاز نیاز است.
معاون طرح و برنامهریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد: با انتقال 200 میلیون مترمکعب آب، از طریق دو خط انتقال آب از خلیجفارس مشکل آب فلات مرکزی برطرف میشود و در استان آذربایجانشرقی که مجتمع مس سونگون در آنجا مستقر است، بر پسابهای شهرهای صنعتی مانند اهر و ورزقان متمرکز شده ایم، بطوریکه این آبها تصفیه و استفاده میشود.
معاون طرح و برنامهریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: در یکی از طرحهای این شرکت از فرایند فیلترپرس استفاده شده است که بهره وری بالای 90 درصد دارد؛ بنابراین در حوزه آب تقریبا مشکلی نداریم و برای تامین 1800 مگاوات برق هم سه نیروگاه سیکل ترکیبی60 مگاواتی در سه منطقه شهربابک، سرچشمه و سونگون در حال ساخت است که در مرحله اول توربین گازی آنها اجرا و در مرحلههای بعدی نیز توربینهای بخار به آنها اضافه خواهد شد.
وی عنوان کرد: یک نیروگاه 543 مگاواتی سیکل ترکیبی دیگری نیز در دستور کار است که در مجموع حدود بیش از 700 مگاوات برق را تامین خواهند کرد.
ملاطاهری همچنین گفت: قرارداد احداث سه نیروگاه 100 مگاواتی خورشیدی (سرچشمه، شهربابک و سونگون) نیز در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر انجام شده و یک نیروگاه 30 مگاواتی خورشیدی شهربابک نیز افتتاح و راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه احداث سه نیروگاه 50 مگاواتی بادی نیز در حال مطالعه است، ادامه داد: بدین ترتیب حدود 800 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال اجرا وجود دارد و این موارد به تامین بخشی از برق مورد نیازِ خارج از مدار فعلی شرکت کمک میکند و انرژی مورد نیاز را به شکل خودتامین، فراهم خواهد کرد.