مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در جلسه کمیته عالی تحول تأکید کرد:
ضرورت توجه به سبد سهامداری و سرمایهگذاری برای فولاد مبارکه
عصر معدن- مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: نباید منابع مالی شرکت صرفا به نقدینگی و سودآوری محدود شوند، بلکه سبد سهامداری و سرمایهگذاری نیز باید به منابع مالی اضافه شوند و در این صورت است که ظرف چند ماه میتوان به یک استراتژی بلندمدت کارآمد رسید.
شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از فولاد مبارکه اصفهان، محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، در جلسه کمیته عالی تحول این شرکت که با موضوع «تدوین جهتگیریهای استراتژیک آینده فولاد مبارکه» برگزار شد، با تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای پروژههای جاری فولاد مبارکه اظهار کرد: پروژههای مرتبط با پایداری، تولید، افزایش بهرهوری، کاهش ضایعات، افزایش تابآوری و توازن در زنجیره تولید در اولویت شرکت قرار دارند.
لزوم تدوین برنامههای بلندمدت برای فولاد مبارکه
وی با تأکید بر ضرورت ترسیم افق چشمانداز 1410 و 1450 در فولاد مبارکه افزود: از امروز باید برای تدوین برنامههای بلندمدت برای افق دهساله و پنجاهساله اقدام کنیم و در پروژههای فولاد مبارکه سهمی برای تبدیل شدن به یک شرکت موفق همچون شرکتهای نامدار جهانی داشته باشیم؛ چراکه فولاد مبارکه باید در تراز شرکتهای موفق و مشهور جهان همچون پوسکو، ال.جی و تویوتا قرار داشته باشد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه اگر قرار است تنها به حفظ سهم کمّی فولاد در کشور بیندیشیم، بهطور قطع این جایگاه و سهم را نیز از دست خواهیم داد، خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه برای افزایش و حفظ سهم کمیّ خود از تولید فولاد، تنها نباید به فکر احداث و ایجاد واحد جدید برای تولید باشد؛ چراکه در حال حاضر این شرکت در مجموعههای مختلف صنعتی و معدنی همچون «گلگهر» بهعنوان یکی از تولیدکنندگان فولاد، سهامدار عمده است؛ بنابراین بهتر است به ترکیب سهامداران گروه فولاد مبارکه اندیشیده شود.
جنبه استراتژیک مبحث حملونقل از جنبه سودآوری آن برای فولاد مبارکه بیشتر است
وی ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه میتواند با خرید بخشی از سهام یک شرکت جدید، مسائل و برنامههای تعریفشده خو د را پیش ببرد. ما باید تمرکز بیشتری بر سهامهای موجود در بورس داشته باشیم، زیرا میتوانیم سهام یک شرکت را خریداری و چند میلیون تن فولاد را به تملک درآوریم. برخی شرکتهای کوچک و تولیدکننده فولاد در بورس وجود دارند که میتوان آنها را بهعنوان یک بخش جدید برای فولاد مبارکه خریداری و به تولید این مجموعه اضافه کرد. در خصوص نیروگاه و تولید انرژی نیز همین مصداق وجود دارد.
طیبنیا با اشاره به مسائل اقتصادی، محدودیتهای منابع انرژی و همچنین حملونقل در فولاد مبارکه اذعان داشت: جنبه استراتژیک مبحث حملونقل از جنبه سودآوری آن برای فولاد مبارکه بیشتر است؛ حملونقل یک حوزه چالشی است و ممکن است که بخواهیم به صورت مستقیم وارد آن شویم.
ضرورت توجه به سبد سهامداری و سرمایهگذاری برای فولاد مبارکه
وی تصریح کرد: زمانی که افق بلندمدت برای سال 1450 را ترسیم کرده و به نقشآفرینی در عرصه بینالمللی و استراتژیهای خود توجه میکنیم، شاید نیاز به مشارکت دیگر بخشها برای حوزههای استراتژیک و سودآور وجود داشته باشد؛ برای مثال در حال حاضر، شرکت معدنی و صنعتی «چادرملو» در بحث معدن حاضر به همکاری با فولاد مبارکه است، اما باید محدودیتها، ظرفیتها و منابع مالی نیز در این راستا در نظر گرفته شوند.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ابراز داشت: نباید منابع مالی شرکت صرفا به نقدینگی و سودآوری محدود شوند، بلکه سبد سهامداری و سرمایهگذاری نیز باید به منابع مالی اضافه شود و در این صورت است که ظرف چند ماه میتوان به یک استراتژی بلندمدت کارآمد رسید.
وی تأکید کرد: باید افق فکری موجود در شرکت فولاد مبارکه را از زنجیره فولاد و حفظ سهم فولاد در کشور دور کرد؛ چراکه این شرکت قادر به انجام فعالیتهایی است که بسیاری از شرکتهای داخلی توان انجام آن را ندارند. پس باید به فکر این باشیم که فولاد مبارکه در افق بعدی، در پلههای بالاتری از زنجیره فولاد قرار گیرد و مصداق آن حوزههای معدنی است که مکمل زنجیره فولاد هم به شمار میآیند.
سیدمهدی نقوی معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: نخستین جلسه کمیته عالی تحول در دوره مدیریت جدید شرکت فولاد مبارکه روز شنبه 15 آبان ماه 1400 با موضوع تدوین جهتگیریهای استراتژیک آینده فولاد مبارکه برگزار گردید و گزارشی از وضعیت زنجیره تولید فولاد، از سنگ آهن تا محصولات نهایی در کشور ارائه شد. همچنین متناسب با این گزارش، در مورد وضعیت و جایگاه فولاد مبارکه در میان سایر بازیگران اصلی این زنجیره تبادل نظر صورت گرفت و مفاد کلی طرح جامع توسعه فولاد مبارکه در افق1410، مطرح و برنامههای آتی این شرکت نیز بررسی شد.