مدیرکنترل مواد شرکت فولاد مبارکه مطرح کرد:
تحول دیجیتال در خدمت صنعت انبارداری فولاد مبارکه
عصر معدن- مدیرکنترل مواد شرکت فولاد مبارکه گفت: پیوستن شرکت فولاد مبارکه به انقلاب صنعتی ۴.۰ و توسعه طرح تحول دیجیتال هوشمندسازی در انبارها میتواند به تصمیمگیری هوشمند، سرعت در پاسخگویی به متقاضی، به حداقل رساندن هزینهها، مدیریت کارآمد فضا، دسترسی و انتقال بیدرنگ اطلاعات و نظارت بیشتر بر افزایش بهرهوری نیروی انسانی دست یابد تا یکی از مهمترین اهداف دولت سیزدهم در وزارت صمت که فرایندگرایی در کمترین زمان ممکن است، محقق شود.
چهارشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۹:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، مهدی کفایت، مدیرکنترل مواد شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف وزارت صمت در دولت سیزدهم افزایش سریع میزان بهرهوری با رویکرد پروژهمحوری و فرایندنگری است که شرکت فولاد مبارکه با تحقق طرح تحول دیجیتال در بخش انبارداری درصدد تحقق این مهم برآمده است.
وی با بیان اینکه در انقلاب صنعتی چهارم یا صنعت 4.0 تحول دیجیتال میتواند به افزایش راندمان واحدهای اقتصادی و صنعتی بینجامد، افزود: شرکت فولاد مبارکه در مسیر اجرای طرح تحول دیجیتال، درصدد تحقق هوشمندسازی انبارداری است تا کالاها بهصورت هوشمند، دریافت، انباشت، برنامهریزی، برداشت و حمل شوند. با تکیه بر این رویکرد تمام عملیات از تأمینکننده تا مشتری نهایی با خطایی نزدیک به صفر بهطور خودکار انجام میشود.
مدیرکنترل مواد شرکت فولاد مبارکه گفت: طبق آخرین بررسی انجامشده توسط مجله فوربس، 65 درصد از مدیران حوزه لجستیک، زنجیره تأمین و حملونقل به لزوم بازنگری در مدلهای کسبوکار و افزودن انعطافپذیری به آنها اقرار کردهاند، چراکه از این طریق میتوانند از تحویل بهموقع، کاهش هزینه و پاسخگویی به نیازهای متغیر مصرفکنندگان اطمینان حاصل کنند.
وی خاطرنشان کرد: بهواقع 72 درصد از سازمانهای فعال در حوزه برنامهریزی، اجرا و نظارت بر جریان انتقال بار از یک مبدأ به مقصد مشخص، بهبود تجربه مشتری را بهعنوان مزیت کلیدی تحول کسبوکار در نظر میگیرند؛ بهعبارتیدیگر مسیر افزایش بهبود عملکرد و رضایت مشتری در دیجیتالسازی جریان کاری انبارداری قرار میگیرد.
مدیر کنترل مواد شرکت فولاد مبارکه اذعان داشت: ازآنجاکه حوزه انبارداری و زنجیره تأمین، معدنی ارزشمند از دادههای ساختاریافته و ساختارنیافته است، فناوریهای اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و بلاکچین را میتوان بهعنوان محرکهای کلیدی تحول دیجیتال در مدیریت زنجیره تأمین، انبارداری و حملونقل در نظر گرفت؛ بهطوریکه با جمعآوری دادههای تولیدشده توسط تجهیزات متصل، نرمافزارهای انبارداری و پیادهسازی مدلهای یادگیری ماشین روی این دادهها، کسبوکارها میتوانند شفافیت بیشتری در زنجیره تأمین ایجاد کنند و به این ترتیب، هزینههای عملیاتی خود را کاهش دهند.
وی با تأکید بر اینکه بحث تحول در مدیریت انبارهای فولاد مبارکه یکی از نیازمندیهای اساسی مطرح شده است، تصریح کرد: پس از بررسی نمونههای جهانتراز انجامشده در حوزه انبارداری و شناسایی وضعیت موجود شرکت فولاد مبارکه و نواقص آن در این حوزه، ساختاری کلان بهمنظور هوشمندسازی انبارها در راستای تحقق طرح تحول دیجیتال طراحی شده است.
کفایت یادآور شد: نتایج حاصل از انبارداری به روش سنتی در شرکت فولاد مبارکه، منجر به جابهجایی اتفاقی کالاها و خطای انسانی میشود.
وی تأکید کرد: هنگام درخواست کالا از انبار، به علت نبودن سیستمهای ردیاب بر روی قطعات، سرعت دسترسی به کالا کم و در نتیجه زمان پاسخگویی به درخواست متقاضیان زیاد است.
مدیر کنترل مواد شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه بدون اجرای طرح تحول دیجیتال در انبارداری، تحویل کالا از انبار با حواله و بهصورت دستی خواهد بود، متذکر شد: به علت فراموشی ثبت حواله در سیستم، میزان موجودی کالا بهروزرسانی نمیشود و فقدان سیستمهای قفسهبندی مناسب در انبارها، میزان بهرهبرداری از فضا را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: وجود سیستمهای ردیابی و کنترل موجودی مبتنی بر اینترنت اشیا باعث افزایش سرعت پاسخگویی به درخواست متقاضیان میشود؛ از طرف دیگر میزان موجودی کالاها به هنگام ورود و خروج به انبار، در لحظه بهروزرسانی میشود و میزان خطا کاهش مییابد.
کفایت بیان کرد: انبارها مکانهایی برای انباشت و نگهداری کالا در سازمان هستند و ازدحام در فضای انبار باعث افزایش هزینههای نگهداری، خواب سرمایه و استهلاک کالاها میشود و نبود کالا در انبار و طولانی بودن چرخه انبارداری منجر به وقفه در فرایند تولید میگردد.