معاون وزیر صمت در چهارمین کنگره بینالمللی علوم زمین:
خیز سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در سال جدید
عصر معدن- سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بینالمللی علومزمین صبح امروز با حضور متخصصان و استادان داخلی و خارجی از کشورهای فرانسه، سوئد، ایتالیا و چین به صورت بینالمللی و به وبینار آغاز به کار کرد.
دوشنبه ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۸:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بر اساس این گزارش، معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن خوش آمدگویی به حاضران در این نشست گفت: به خاطر شرایط خاص بیماری کووید 19 امسال نحوه برگزاری گردهمایی با سالهای گذشته برای حفظ سلامتی افراد شرکتکننده و تکتک مردم عزیز تغییر کرده و به صورت وبینار برگزار میشود.
به گفته علیرضا شهیدی، درست است امسال از در کنار بودن پیشکسوتان علومزمین محروم هستیم ولیکن این نیز خود تجربهای جدید در برگزاری این همایش بزرگ ملی و بینالمللی است.
وی در ادامه ضمن ارائه برنامههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران در سال آینده گفت: سال آینده سال بسیار مهمی است و پایان برنامه پنجساله ششم توسعه کشور و همچنین پایان یک قرن و ورود به قرن جدید را شاهد خواهیم بود که امیدواریم ما در این سازمان بتوانیم منشاء خیر و برکت برای کشور باشیم.
معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت ضمن اشاره به برنامههای پیشروی سازمان متنبوع خود در بخش زمینشناسی تصریح کرد: ادامه برنامههای سالهای گذشته در تولید اطلاعات پایه زمینشناسی که به صورت نقشههای زمینشناسی چاپ و منتشر میشود و همچنین تغییر مقیاس اطلاعات تولیدی در تمامی برداشتها به مقیاس یکپنجاه هزارم را در دستور کار خواهیم داشت.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ادامه داد: بهروزرسانی اطلس نقشههای ملی مخاطرات در زمینههای زلزله، سیل، فرونشست، آب و زمینلغزش و همچنین توجه جدی به بحث تغییرات اقلیم، تولید نقشههای ساحلی ژئوتوریسم و نقشههای آلایندههای زیستمحیطی سواحل کاسپین، دریای عمان و خلیجفارس، احیای کمیته ملی چینهشناسی، دریافت کرسی یونسکو در بحث مقالات مخاطرات سواحل و آغاز تهیه نقشههای نسل دوم زمینشناسی همگام با کشورهای پیشرو از دیگر برنامههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در بخش مطالعات زمینشناسی در سال جدید خواهد بود.
شهیدی، درباره فعالیتهای جاری سازمان متبوع خود در بخش اکتشاف گفت: آغاز برداشتهای اکتشافی به صورت سیستماتیک در کشور که در این روش در هر سلول یکپنجاه هزارم اکتشافی 4 لایه فلزی، غیرفلزی، عناصر نادر خاکی و سنگهای غیرقیمتی برداشت میشود.
وی، تصحیح و بهروزرسانی نقشههای ژئوشیمی را از دیگر برنامههای پیشروی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در سال آینده یاد کرد و گفت: واگذاری محدودههای معدنی این سازمان به بخش خصوصی جهت رونق بخشیدن به این بخش، آزادسازی محدودههای سازمان در راستای سیاستهای مقام عالی وزارت صمت جناب آقای مهندس رزمحسینی، توسعه همکاری با بخش خصوصی در زمینه اکتشاف مواد معدنی و برداشتهای ژئوفیزیک هوایی در جهت کمک به اکتشافات ذخایر پنهان نیز از دیگر دستورالعملهای سازمان در سال جدید در بخش اکتشاف است.
معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت در ادامه درباره بخش منابع نیروی انسانی و برنامههای پیشروی این سازمان در این زمینه گفت: آموزش همکاران، توجه به دریافتیها و بالابردن بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و بازسازی سازمان در بخش زیرساختهای کلان را در دستور کار داریم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه آزمایشگاه آنالیز نمونههای معدنی را به روزرسانی خواهیم کرد، افزود: ظرفیت آزمایشگاههای آنالیز نمونههای معدنی را از 10 هزار عنصر به یکصد و ده هزار عنصر را افزایش خواهیم داد.
به گفته شهیدی، در بخش بینالملل نیز انعقاد قرارداد با دانشگاه سوربن فرانسه جهت آموزش نیروی انسانی و همچنین تهیه نقشه 3D زمینشناسی کشور را شاهد خواهیم بود.
شایان ذکر است، سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بینالمللی علومزمین صبح امروز با حضور متخصصان و استادان داخلی و خارجی از کشورهای فرانسه، سوئد، ایتالیا و چین به صورت بینالمللی و به وبینار آغاز به کار کرد.