بومی‌سازی اولین فیلترپرس‌ کنسانتره کاملا ایرانی در «ملی مس»

صرفه‌جویی ارزی ۵ میلیون یورویی و اشتغال‌آفرینی ۱۲۰ نفری

عصر معدن- مهندسان ایرانی برای اولین بار با حمایت شرکت ملی صنایع مس ایران، موفق به بومی‌سازی صد درصدی دستگاه فیلترپرس کنسانتره مس شدند.;

بومی‌سازی اولین فیلترپرس‌ کنسانتره کاملا ایرانی در «ملی مس»
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از مس‌پرس، شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای تحقق اولویت‌بخشی به استفاده از تجهیزات و کالاهای ساخت داخل، اینبار با حمایت از یک شرکت دانش‌بنیان داخلی موفق به بومی‌سازی دستگاه فیلترپرس به عنوان یکی از نیازهای کلیدی صنعت مس در حوزه فیلتراسیون و جداسازی جامدات از مایعات شد تا یکبار دیگر اثبات شود، ملی مس پای کار حمایت از دانش‌بنیان‌های وطنی و تولیدکننده‌های داخلی است.

    دستگاه فیلترپرس برای آب‌گیری و کاهش رطوبت کنسانتره نهایی مس در کارخانه‌های تغلیظ استفاده می‌شود و اهمیت آن در کاهش وزن کنسانتره ارسالی به کارخانه ذوب است. این دستگاه با کاهش رطوبت کیک کنسانتره به حدود 10 درصد نقش بسزایی در کاهش هزینه‌های تولید، انرژی و حمل و نقل دارد.

    ساخت دستگاه فیلترپرس طی سال 1403 با حمایت شرکت ملی صنایع مس ایران در شرکت دانش‌بنیان «توربین‌دار» سازنده دستگاه‌های فیلترپرس و جداسازی جامدات از مایعات با هدف بهره‌برداری در پروژه فاز 2 و 3 تغلیظ میدوک آغاز شد و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته این دستگاه تا پایان سال جاری در این پروژه‌ها جانمایی و نصب خواهد شد.

    نکته حائز اهمیت در ساخت این فیلترپرس صرفه‌جویی ارزی آن است. طبق برآورد انجام شده، نصب این فیلترپرس تماما ایرانی در پروژه‌های فاز 2 و 3 میدوک حدود 5 میلیون و 300 هزار یورو صرفه‌جویی ارزی برای کشور در پی دارد و در آینده این شرکت می‌تواند نیاز سایر پروژه‌های توسعه‌‎ای و دیگر مجتمع‌های تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران را نیز تامین کند.

    ساخت دستگاه فیلترپرس برای 120 نفر اشتغال مستقیم و 100 نفر هم اشتغال غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر