مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن تشریح کرد:

چشم‌انداز داخلی و خارجی بازار سنگ آهن ایران در شروع ۲۰۲۵

عصر معدن- مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن به تشریح آثار متغیرهای داخلی و خارجی بر بخش معدن پرداخت و گفت: در حال حاضر با توجه به چالش های مربوط به انرژی و ناترازی ها در بخش گندله و کنسانتره، رشد ۱۳ درصدی بخش معادن، طبق هدف‌گذاری برنامه هفتم، دور از انتظار به نظر می‌رسد.

سه شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۲:۰۰

چشم‌انداز داخلی و خارجی بازار سنگ آهن ایران در شروع ۲۰۲۵

به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از سنا، مهرداد اکبریان اعلام کرد: در حال حاضر متغیرهای داخلی تاثیر بیشتری بر کسب و کارهای مربوط بر سنگ آهن نسبت به متغیرهای خارجی دارد. در زمینه متغیرهای خارجی آن چه می توان بر اساس اخبار مربوط به بازارهای جهانی گفت این است که بعید به نظر می رسد قیمت ها بهبود پیدا کند و از این رو بسیاری معتقدند؛ در نیمه اول سال جدید میلادی افت قیمت سنگ آهن را خواهیم داشت و خود این مسئله خطر مضاعفی برای بازار سنگ آهن ایران به ویژه در حوزه صادرات است.

او افزود: اما در حوزه داخلی برخی متغیرها اثرات شدیدتر و سریع تری دارند، در این حوزه قطعی برق و گاز و چالش انرژی باعث شده است که فولاد به عنوان پایین دست صنعت سنگ آهن، نتواند تقاضای کافی و کاملی را در محصولاتی مانند سنگ آهن داشته باشد، بنابراین مطمئنا ناترازی ها در بخش گندله و کنسانتره به بخش معدن کشیده می شود.

رئیس انجمن سنگ آهن با بیان این‌که تاب‌آور شرکت‌های کوچک و متوسط و حاشیه سود آن‌ها پایین آمده است، گفت: در حال حاضر شرکت‌های بسیاری در حوزه معادن فعال هستند که سودآور نیستند و ترجیح می‌دهند که معادن خود را تعطیل کنند. حتی شرکت‌های بزرگ معدنی که پیشران بوده‌اند و در هر شرایطی از آن‌ها انتظار سودآوری داشتیم و به عنوان موتور محرکه صنعت سنگ آهن شناخته می‌شدند در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارند و حاشیه سود خود را از دست داده‌اند.

اکبریان در پایان گفت: همه این موارد نشان می‌دهد این‌که قصد داریم رشد 13 درصدی را برای بخش معدن ایجاد کنیم دور از انتظار است و فعلا باید حیات معادن‌مان را حفظ کنیم. اگر نتوانیم وضع فعلی را درست مدیریت کنیم، نه تنها رشد مورد انتظار را بدست نمی‌آوریم بلکه بسیاری از معادن‌مان دچار رکود کامل خواهند شد که این اتفاق یک زنگ خطر برای بخش معدن خواهد بود.

 

برچسب ها

انجمن سنگ آهن
مطالب مرتبط بیشتر
ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر بازی برد - برد است مطالبات از کسب و کارها باشد چرا صادرات سنگ‌آهن کاهش یافت؟ تشکیل کنسرسیوم مشترک ذوب آهن اصفهان با تولیدکنندگان سنگ آهن کارگروه احیای معادن انجمن سنگ آهن ، رنگ و بوی دولتی ندارد دولت ریسک تکنولوژی های جدید را پوشش دهد بهره‌برداری از ذخایر کم عیار با تکنولوژی‌های جدید پیمان سپاری ارزی، چالش جدید تولیدکنندگان و صادرکنندگان قدم اول را انجمن سنگ آهن برداشته، اکنون نوبت معدنکاران است فعالان بخش خصوصی از دلایل کاهش صادرات محصولات معدنی می‌گویند هزینه‌های حمل و نقل صادرکنندگان ۲ برابر شده است اعضای انجمن سنگ‌آهن هیچگونه هزینه‌ای بابت شیفتینگ پرداخت نخواهند کرد تامین نیاز واحدهای فرآوری بزرگ با شرکت سرمایه‌گذاری سنگ‌آهن انجمن سنگ آهن ایران «شرکت سرمایه گذاری» تاسیس می‌کند کاهش هزینه اجاره کشتی‌های فله‌بر، دستاورد یک اتحاد اکتشاف در دوران تحریم اولویت بخش معدن باشد نباید معدن را در کشور نادیده گرفت/ نیازمند مدیران دولتى شجاع هستیم دانشگاه در خدمت صنعت باشد آزادسازی پهنه‌ها آسیب شناسی شود ذخیره سنگ آهن کشور بیش از ٦ میلیارد تن است گوش شنواى معدن خواهیم بود برپایی گردهمایی احیا و فعال‌سازی معادن‌کوچک در خراسان رضوی وضع عوارض کمکی به زنجیره فولاد نمی کند وزیر صمت می تواند موضوع عوارض را مسکوت نگه دارد وضع عوارض صادراتی برای سنگ آهن خام/ شورای اقتصاد تکلیف سنگ آهنی ها را روشن کرد تصمیمات دولت شفابخش نیست واردات سنگ آهن دور از ذهن نیست صحبت درباره واردات سنگ آهن زود است اکتشاف، استخراج و فرآوری سبز سنگ آهن آغاز می شود به هیچ عنوان سنگ‌آهن وارد نمی‌کنیم نگرانی سنگ آهنی ها از تصمیم جدید ترامپ واردات سنگ آهن تابو نیست قیمت سنگ آهن پس از سال ۲۰۳۰ به ۶۰ دلار می رسد نگاه محیط زیست به معدن متفاوت باشد کارگاه «چابهار، مسیر توسعه» در همایش سنگ آهن برگزار می شود ایران در اردیبهشت میزبان «بی‌اچ‌پی» و‌ «ریوتینتو» است حمایت از تولید داخل را به معادن گسترش دهیم
برگشت به بالا