عصر معدن- مدیر مجتمع فروکروم جغتای از تولید ۱۶ درصد فروکروم پر کربن، فراتر از ظرفیت اسمی در این کارخانه خبر داد.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، احسان عزیزی با بیان این مطلب گفت: مجتمع فروکروم جغتای به رغم محدودیت های کاهش مصرف برق توسط وزارت نیرو در سال 1401 ودرنتیجه، توقف تولید به مدت 28 روز و نیز فعالیت کوره با کمتر از 50 درصد توان اسمی به مدت 30 روز، اما تولید خود را به حدود 30 هزار تن رساند.
وی ادامه داد: ظرفیت اسمی تولید سالانه این کارخانه، 25 هزار تن است. همچنین، این مجتمع با بیش از یک هزار تن افزایش تولید نسبت به سال 1400 موفق شد علاوه بر ثبت ششمین رکورد تولید فروکروم پر کربن، رشد 61 درصدی نسبت به برنامه اعلامی در سال گذشته را به ثبت برساند.
افتتاح 3 طرح توسعه ای و نیز کلنگ زنی یک طرح در سال 1401
مدیر مجتمع فروکروم جغتای با اشاره به طرح های توسعه ای افتتاح شده این مجتمع طی سال 1401 اظهار داشت: افتتاح نخستین طرح «تولید سیلیکون متال» در کشور از جمله طرح های یاد شده است که در این فاز، سیلیکون متال در گرید متالورژی تولید و در فازهای توسعهای هم سیلیکون متال در گرید سولار به سبد محصولات مجتمع اضافه میشود.
وی افزود: طرح «خردایش و دانه بندی سرباره» با ظرفیت خردایش اسمی 180 هزار تن مخلوط فلز و سرباره در سال و به منظور افزایش میزان بازیابی فلز از سرباره و استخراج حدود 6 هزار تن محصول فروکروم در سال با استفاده از روشهای جدایش ثقلی و خطوط فرآوری جیگ (جداسازی مواد با چگالی های مختلف) و میز لرزان (400 میلیارد ریال سرمایهگذاری ثابت و 150 میلیارد ریال سرمایه در گردش)، طرح افتتاحی دیگر بود.
عزیزی خاطرنشان کرد: طرح «تولید ماسه کرومیتی و کنسانتره کرومیت» با ظرفیت ورودی سالانه 25 هزار تن (سرمایه گذاری ثابت 100 میلیارد ریال و سرمایه در گردش 150 میلیارد ریال)، بخش دیگری از طرح های افتتاحی بود.
وی ادامه داد: کلنگ زنی خط تولید فروکروم کم کربن با ظرفیت سالانه 16 هزار تن (سرمایهگذاری ثابت بیش از 12 هزار میلیارد ریال و سرمایه در گردش 3 هزار میلیارد ریال) نیز در سال گذشته انجام شد. با بهره برداری از آن، برای 300 نفر اشتغال زایی ایجاد خواهد شد.
افزایش حدود 200 درصدی نیروی انسانی با واگذاری به راهبر
مدیر مجتمع فروکروم جغتای با اشاره به معرفی راهبر مجتمع فروکروم سبزوار به عنوان سرمایه گذار بخش خصوصی نمونه در حوزه HSEE مجتمعهای تابعه ایمیدرو، گفت: نیروی انسانی این مجتمع پس از واگذاری به سرمایه گذار بخش خصوصی با افزایش حدود 200 درصدی، از 134 نفر (ابتدای سال 96) به بیش از 400 نفر (در پایان سال 1401) افزایش یافت.
وی افزود: همچنین این مجتمع فروکروم به عنوان صنایع برتر در حوزه HSEE، در پایش سالانه وزارت بهداشت انتخاب شد.