جنگ تعرفه ای با مکزیک؛ بمب آتش زای ترامپ برای اقتصاد آمریکا
عصر معدن- برخی تحلیلگران تهدید تعرفه ای «دونالد ترامپ» برای تحت فشار قرار دادن مکزیک بابت ورود غیرقانونی مهاجران به آمریکا را اقدامی بی تاثیر می دانند که در نهایت به ضرر صنعت، اقتصاد و مصرف کنندگان ایالات متحده تمام می شود.
دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از ایرنا، مکزیک یکی از کشورهایی است که «دونالد ترامپ» از بدو ورود به کاخ سفید کمربند دشمنی با آن را محکم بست. مهم ترین بهانه رئیس جمهوری آمریکا ورود مهاجران غیرقانونی از مرزهای جنوبی به ایالات متحده بود. بنابر ادعای رئیس جمهوری آمریکا مسئولیت بیشتر جرائم و جنایت ها و قاچاق مواد مخدر در ایالات متحده بر عهده مهاجران است و در این بین مهاجران غیرقانونی از مرزهای مکزیک نقش برجسته ای را در اوضاع نابسامان اجتماعی در آمریکا دارند.
ترامپ به همین بهانه، اخیرا در توئیتی فرمان آغاز جنگ تجاری با مکزیک را هم صادر کرد. وی عنوان داشت که با افزایش تدریجی تعرفه های گمرکی بر کالاهای وارداتی این کشور به جنگ مهاجران غیرقانونی می رود. وی اظهار داشت که از روز دهم ژوئن (20 خرداد) تعرفه 5 درصدی را برای کالاهای ساخت مکزیک درنظر می گیرد. وی در ادامه تهدیدهای خود تاکید کرد که اگر مهاجرت های غیرقانونی از این کشور متوقف نشود به تدریج تا ابتدای اکتبر بر میزان تعرفه ها می افزاید و آن را به 25 درصد افزایش خواهد داد.
اگرچه این اقدام با واکنش وزارت امور خارجه مکزیک روبرو شد که آن را سفسطه ای فاجعه آمیز دانست و اعلام کرد دولت به آن واکنش جدی نشان می دهد. در داخل ایالات متحده هم اعتراض ها به این تصمیم ترامپ جدی شده است.
دیوار مرزی و مهاجران؛ چالش دوران ترامپ
براساس آمار با وجود همه تهدیدها و اقدامات و دیوارکشی های ترامپ در ماه های گذشته بر میزان ورود غیرقانونی مهاجران به خاک آمریکا افزوده شده است. ترامپ اعلام کرد این تعرفه ها در همین سطح باقی می ماند مگر آنکه مکزیک ورود غیرقانونی مهاجران به خاک آمریکا را متوقف سازد.
ترامپ این تصمیم خود را پس از آن اعلام کرد که پلیس مرزی آمریکا در شهر ال پاسو عنوان داشت در یک روز بزرگترین گروه از مهاجران غیرقانونی را تعداد آن ها بیش از 1000 هزار نفر بود را بازداشت کرده است.
نکته جالب اینجاست که موضوع ورود غیرقانونی مهاجران مکزیکی، مدت هاست در داخل آمریکا نیز به چالشی بزرگ تبدیل شده است. چند ماه قبل بود که به علت اختلاف نظر میان رئیس جمهوری آمریکا و دموکرات ها در زمینه تامین بودجه 8.6 میلیارد دلاری ساخت دیوار مرزی، بخشی از دولت آمریکا حدود پنج هفته تعطیل شد. با وجود مخالفت نمایندگان در نهایت شکاف عمیق میان نهادهای اجرایی و قانونی آمریکا با اعلام وضعیت اضطرار ملی از سوی ترامپ و رد آن از سوی کنگره و در نهایت وتوی رای کنگره از سوی ترامپ پایان یافت.
گفته می شود مکزیک دومین شریک تجاری با آمریکا است که سالانه بیش از 300 میلیارد دلار کالا را به ایالات متحده صادر می کند. بخش عمده ای از کالاهای کشاورزی، صنعتی و حتی خودروی ایالات متحده از مرز مکزیک وارد این کشور می شوند. بسیاری از شرکت های بزرگ آمریکایی همچون جنرال موتورز، فورد، آی. بی ام و ... به علت دسترسی به کارگر ارزان و قوانین مالیاتی متفاوت کالاهای خود را در مکزیک تولید می کنند.
بسیاری از شرکت های بزرگ آمریکایی همچون جنرال موتورز، فورد، آی. بی ام و ... به علت دسترسی به کارگر ارزان و قوانین مالیاتی متفاوت کالاهای خود را در مکزیک تولید می کنند.
جنگ تجاری واشنگتن با دومین شریک تجاری
رسانه ها و تحلیلگران در ایالات متحده اعتقاد دارند تهدید تعرفه ای ترامپ علیه مکزیک بر قیمت کالا در آمریکا تاثیر می گذارد. روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی به مهمترین صادرات مکزیک به آمریکا پرداخت و نوشت این تعرفه ها می تواند بر قیمت خودرو، تلویزیون، لباس، نوشیدنی ها و بنزینی که از مکزیک وارد خاک آمریکا می شوند تاثیرگذار باشد.
علت نگرانی ها در آمریکا از آن جهت است که این اقدام مراوده روزانه 1.7 میلیارد دلار کالا میان دو کشور را به مخاطره می اندازد. همچنین ایالات متحده از هیچ کشور دیگری به اندازه مکزیک محصولات کشاورزی وارد نمی کند.
در سال گذشته میلادی ایالات متحده 346 میلیارد دلار کالا از مکزیک وارد کرد و در مقابل ایالات متحده تنها 265 میلیارد دلار کالا به این کشور صادر کرد. میزان واردات کالا به آمریکا در حوزه خودرو و تجهیزات وابسته حدود 115 میلیارد دلار بوده است. علاوه بر این در همین مدت نزدیک به 37 میلیارد دلار کامپیوتر، تلویزیون و سیستم های ویدئویی از مکزیک به آمریکا صادر شده است که حدود 25 میلیارد دلار آن تنها تجهیزات رایانه ای بوده است. میزان صادرات نوشیدنی به آمریکا هم در سال گذشته هم 5.2 میلیارد دلار بود.
در این شرایط سه غول خودروسازی آمریکا هم با چالش های جدی روبرو هستند زیرا بخش مهمی از فروش شرکت های فورد، جی. ام. و اف. سی. ای. از خودروهایی است که در مکزیک تولید می شوند. تحلیلگران این میزان را بیش از یک چهارم کل فروش این شرکت ها ارزیابی می کنند. فورد به تنهایی حدود 10 درصد از فروش خود را از تولیدات در مکزیک تامین می کرد.
برچسب ها
ترامپامریکامکزیکجنگ تجاریاقتصاد جهانی