رشد تولید محصولات معدنی در سال گذشته

عصر معدن- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد تولید محصولات معدنی، گفت: تاکنون تمرکز اصلی در کشور بر روی زنجیره‌های آهن و فولاد، سرب و روی، مس، طلا و آلومینیوم بوده است، اما از دو سال پیش تاکنون به دنبال عناصر استراتژیک و مورد نیاز کشور رفتیم و دست‌کم ۱۴ عنصر و رشته فعالیت دیگر فعال خواهد شد.

جمعه ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸:۰۰

رشد تولید محصولات معدنی در سال گذشته

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا؛ «وجیه‌الله جعفری» با اشاره به طرح انتخاب عناصر استراتژیک، افزود: در این عناصر که تاکنون واردکننده آنها نیز بودیم، نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی برای اکتشاف و ارتقای فناوری و نوآوری هستیم.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) بیان داشت: اجرای هر یک از این طرح‌ها 14گانه، از یک میلیون تا 500 میلیون دلار ارزبری دارد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه عنصر لیتیم در سال گذشته، از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در همین زمینه با دانشگاه صنعتی شریف خبر داد تا موضوع استحصال لیتیم از شورابه‌ها در سال جاری با جدیت بیشتری دنبال شود.

رشد تولید اکثر محصولات معدن و صنایع معدنی در سال 1401

معاون وزیر صمت در ادامه اظهار داشت: در سال گذشته با وجود همه محدودیت‌ها و مشکلات موجود از جمله قطعی‌های برق و گاز، اما در تولید اکثر مواد و محصولات معدنی رشد به ثبت رسید.

وی، عوامل اساسی این مهم را تلاش برای استفاده از ظرفیت‌ کامل کارخانجات و شرکت‌ها و تقویت بازار داخلی و صادراتی و همچنین برنامه‌ریزی برای تامین مواد اولیه و سایر مایحتاج تولید در زمان قطعی‌ها عنوان کرد.

رییس هیات عامل ایمیدرو اظهار داشت: سال گذشته در حوزه اکتشافات اقدامات جدی به انجام رسید و تلاش شد تا بخش عمده‌ای از پروانه‌های جدید در مدار اکتشاف قرار بگیرد.

وی ادامه داد: بر این اساس، اکثر پهنه‌های در اختیار ایمیدرو و همچنین پهنه‌هایی که امور مربوط به آنها توسط معاونت معدنی وزارت صمت دنبال می‌شد، به آنومالی‌های شناخته شده تبدیل شدند تا پروانه ‌اکتشاف برای آنها صادر شود.

جعفری خاطرنشان کرد: هرچند تکلیف برخی دیگر از پهنه‌ها نیز منتظر پاسخ استعلام دستگاه‌های مرتبط است، اما مجوزها نیز به مرور حال صدور است و در بازه زمانی دو ساله به‌تدریج ذخایر جدید وارد مدار می‌شود.

وی همچنین به طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام اشاره کرد و گفت: در این زمینه طرح جدیدی را آغاز کردیم تا طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام بر زمین مانده را شناسایی و عارضه‌یابی و برای رفع مشکلات‌شان برنامه‌ریزی کنیم.

معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: اکنون مشاور این طرح انتخاب شده و آغاز به کار کرده است.

وی در زمینه گوهرسنگ‌ها نیز اظهار داشت: در سالی که گذشته ایمیدرو با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، دوره‌های آموزشی گوهرتراشی برای 560 نفر از علاقه‌مندان را در 23 استان برگزار کرد.

جعفری همچنین از آماده افتتاح بودن نخستین نیروگاه ساخت شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی در استان سمنان خبر داد و گفت:‌ شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی 21 ساختگاه نیروگاهی با ظرفیت 17 هزار مگاوات تاسیس می‌کنند که در این راستا، بخشی از نیروگاه‌ها از نوع انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

برچسب ها

محصولات معدنی
مطالب مرتبط بیشتر
رشد تولید ۸ محصول منتخب معدنی محصولات معدنی ۲۷ درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داده اند تنوع عرضه محصولات صنعتی و معدنی در بورس کالا افت تولید اکثریت محصولات معدنی رشد ۷۹ درصدی صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی تا پایان بهمن‌ماه/ثبت رشد تاریخی صادرات حفظ ۲۳ درصد افزایش تولید معدنی‌ها رشد تولید نیمی از محصولات منتخب معدنی طی ۷ ماهه امسال رشد تولید در ۲۰ محصول منتخب صنعتی و معدنی طی ۶ ماه نخست سال صادرات محصولات حوزه معدن از ۵ میلیارد دلار گذشت معدنی‌های بزرگ‌ در پنج ماهه امسال چقدر فروخته‌اند؟ رشد تولید ۷ محصول معدنی تنوع عرضه محصولات صنعتی و معدنی در بورس کالا ۴۰۰ هزار تن محصول معدنی در بورس کالا عرضه می شود رشد تولید ۹ قلم محصول اصلی معدنی و صنایع معدنی در فروردین عرضه انواع محصولات معدنی و سیمان در بورس کالا شمش فولادی شرکت ذوب و نورد شمش تبریز در بورس کالا پذیرش شد تراز تجاری مثبت ۴.۲ میلیارد دلاری بخش معدن در سال ۹۹ رشد تولید ۸ محصول از ۱۱ محصول منتخب معدنی رشد متوسط بیش از ۱۳ درصدی تولید کالاهای منتخب صنایع معدنی رشد تولیدات ۲۲ محصول اصلی صنعتی و معدنی در ۵ ماهه سال۹۹ رشد ۶ محصول منتخب معدنی طی ۴ ماه نخست امسال معرفی ۸ محصول معدنی پر تولید رشد ارزشی صادرات مواد و محصولات معدنی در ۶ ماهه نخست امسال رشد تولید ۸ محصول منتخب معدنی ارزش افزوده ۹۴درصد مواد معدنی استخراج شده در داخل کشور/ ۷ پیشنهاد برای توسعه زنجیره ارزش محصولات معدنی و فلزی صادرات افغانستان به هند از "بندرچابهار" آغاز شد ۸۲ درصد صادرات مواد معدنی کشور از بندر شهید رجایی انجام می شود مشکلات مربوط به صادرات محصولات غیرنفتی رفع شود روند روبه رشد بورس کالا در تامین مالی صنایع معرفی محصولات معدنی در نمایشگاه مجازی
برگشت به بالا