جهش قیمت روی در پی بحران انرژی

عصر معدن- روند صعودی قیمت فلزات صنعتی جهان تحت تاثیر کمبود انرژی و کاهش تولید، کماکان ادامه دارد و قیمت روی در بازار فلزات لندن شاهد بزرگترین افزایش در شش سال گذشته بود.

يکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۱:۰۰

جهش قیمت روی در پی بحران انرژی

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، تولیدکنندگان فلزات از روی گرفته تا آلومینیوم و فولاد، به دلیل افزایش هزینه های انرژی که از افزایش قیمت فلزات فراتر رفته یا به دلیل محدودیت های مصرف برق، تولید را محدود کرده اند. جدیدترین قربانی شرکت گلنکور، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان روی بوده که تولید سه کارخانه اش در اروپا را به دلیل افزایش قیمت برق کاهش داده شده است.

قیمت روی در بازار فلزات لندن در واکنش به این خبر 12 درصد افزایش یافت که بزرگترین افزایش در شش سال گذشته بود. آلومینیوم که تولید آن انرژی بر است هم افزایش قیمت داشت و رشد قیمت این فلز از ابتدای سال 2021 تاکنون به 62 درصد رسیده است. مس هم روند صعودی خود را ادامه داد و به بیش از 10 هزار دلار در هر تن رسید. رشد قیمت ها در روز جمعه به دنبال صعود شاخص شش فلز پایه در بازار فلزات لندن به بالاترین حد تاکنون در روز پنج شنبه روی داد.

اختلالات عرضه در مقطع حساسی برای اقتصاد جهانی پیش آمده اند و ریسک اختلالات بیشتر زنجیره تامین را تشدید کرده و نگرانی ها را نسبت به طولانی تر شدن ریسک های تورمی نسبت به پیش بینی های قبلی، برانگیخته اند.

محدودیت های تولید در چین آغاز شد و این کشور مصرف برق برای صنایع انرژی بر را محدود کرد. این وضعیت اکنون به اروپا گسترش پیدا کرده و این منطقه به دلیل صعود کم سابقه قیمت های گاز، با مشکلات نیرو روبرو شده است. این وضعیت نگرانی های جدیدی را نسبت به تامین تقاضا برانگیخته است زیرا افزایش هزینه مواد خام تهدیدی برای صنایع تولیدی در سراسر جهان به شمار می رود.

شرکت های تولیدی و صنعتی در سراسر جهان پیش بینی درآمدهایشان را در هفته های اخیر کاهش داده اند در حالی که اقتصادهای بزرگ از آلمان گرفته تا انگلیس، رشد بسیار آهسته تر از حد انتظاری پیدا کرده اند.

پیش از اعلام خبر کاهش تولید روی در گلنکور، شرکت Nyrstar که یک تولیدکننده بزرگ دیگر است، اعلام کرده بود به دلیل افزایش قیمت های برق و هزینه های مربوط به آلایندگی کربن، تولید در سه کارخانه ذوب اروپایی خود را به میزان حداکثر 50 درصد کاهش می دهد. در این بین متالکو که بزرگترین تولیدکننده ورق آلومینیوم در آمریکاست، در بحبوحه کمبود منیزیم، به مشتریانش هشدار داد ممکن است تولید را محدود کرده و تحویل را تا سال آینده سهمیه بندی کند. شرکتهای فولادسازی شامل آرسلورمیتال هم تولیدشان را کاهش داده اند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مس که مهمترین فلز صنعتی جهان است هم افزایش داشته است. این فلز بزرگترین رشد هفتگی از سال 2016 را شاهد بوده است. گروه ریوتینتو روز جمعه اعلام کرد آغاز فعالیت پروژه اویو تولگوی در مغولستان در پی محدودیتهای مربوط به کرونا که مانع پیشرفت کار شده، حداقل سه ماه به تعویق افتاده است.

برچسب ها

رویانرژی
مطالب مرتبط بیشتر
عصر طلایی زغال‌سنگ رکود بازار ورق اروپا به دنبال تداوم بحران انرژی تاثیر کمبود برق در چین بر بازار روی جهش بی سابقه قیمت روی در بازارهای جهانی انرژی گران تمایل به استخراج زغال سنگ را بیشتر کرد آمادگی همکاری ایمیدرو با نهادها برای اجرای طرح های بهینه سازی مصرف انرژی صنعت روی؛ کاهش تولید و افزایش قیمت در سه ماه نخست ۲۰۲۲ افزایش تقاضای فلزات به دنبال تلاش برای انتقال انرژی مقاومت آلومینیوم در برابر افزایش قیمت انرژی رکوردشکنی «روی» در تابلوی بورس فلزات لندن تدوین راهکارهای توسعه ای برای مصرف انرژی در واحدهای تابعه ایمیدرو فولاد مبارکه در مسیر تأمین پایدار مواد اولیه و انرژی کاهش مصرف انرژی در صنایع فولاد و سیمان چین تا سال ۲۰۲۵ بازار روی از کسری ۱۰۰ هزار تنی رنج می برد افزایش قیمت روی با تعطیلی یک کارخانه دیگر در فرانسه کاهش تولید فولاد در نتیجه بحران جهانی انرژی جهش قیمت فلزات در پی بحران انرژی بحران انرژی چین و تاثیر آن بر بازار فولاد انعکاس کمبود انرژی جهانی در قیمت‌های زغال سنگ، نفت و گاز کمبود گاز طبیعی اروپا را مجبور به استفاده مجدد از زغال‌سنگ می‌کند شمارش معکوس برای افتتاح بزرگترین پروژه "فرآوری روی" در خاورمیانه پیشرفت فیزیکی فاز نخست فرآوری روی مهدی آباد به ۵۰ درصد رسید انجام نخستین مرحله آتشباری در معدن روی ملوند تشکیل پرونده برای ۲۳ شرکت متخلف تولید کننده فلز روی افزایش حدود ۴ برابری تولید در معدن روی ملوند رشد عملکرد در معدن روی انگوران؛ استخراج ۱۶درصد، باطله برداری ۱۷درصد تعطیلات سال نو، تولید روی چین را کاهش داد کلنگ احداث مجتمع فرآوری سنگ روی و تولید شمش بم به زمین زده شد ارزان بودن انرژی مجوزی برای هدر رفت سرمایه ملی نیست رشد ۵۲۹ هزار تنی تولید روی در چین طی اکتبر ۲۰۱۹ میلادی تولید فلزات تصفیه شده کاهش یافت عملکرد عجیب چین در حوزه زغال سنگ پروژه معدنی ای که به دنبال نیروی بومی است افزایش ۱۰ مگاواتی ظرفیت تولید توربین گازی نیروگاه فولاد مبارکه ۴۵ درصد شمش روى ایران صادر می شود مجوز افزایش سه برابری صادرات کنسانتره مس کمپانی فریپورت انتخاب اولین وزیر سلطنتی انرژی سرمایه گذاری کانادا برای کاهش مصرف انرژی در معادن ۸۴ نیروگاه زغالسنگ آلمان در لیست تعطیلی؛ هدف حفظ کره زمین است زغال سنگ، انرژی طلایی استرالیایی‌ها افزایش مجوز معادن زغال‌سنگ در چین عرضه ۵۲ هزار تن خاک روی در تالار محصولات صنعتی و معدنی سیستم‌های ذخیره انرژی عامل افزایش ۲،۳میلیون تنی تقاضای مس ابلاغ ۵ شاخص خط مشی سیستم مدیریت انرژی ایمیدرو صرفه‌جویی در مصارف انرژی و آب و حرکت به سمت پسماند صفر سیلاب‌ها فرصتی مناسب برای صنایع سنگان رویکرد جدید آنگلوامریکن مشخص شد مصرف انرژی و آب فولاد مبارکه از میانگین مصرف جهانی کمتر است چشم انداز روی روشن است معدن و صنایع معدنی در صدر صادرات ایران به ترکیه اکتشافات معدنی مبتنی بر الگوهای توسعه پایدار زغال‌سنگ، انرژی فراموش شده در ایران توسعه و ارتقا ایمنى با واقعى شدن قیمت زغال سنگ کسب رکورد کاهش مصرف الکترود در شش ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه آلمان مصرف زغالسنگ را کاهش می دهد سومین معدن روی جهان به تولید بازگشت بزرگترین معدن زیرزمینی مکزیک بازگشایی می‌شود پروژه مسی چین در ۲۰۱۹ آغاز می شود همکاری مشترک استرالیا و نیجریه در پروژه «روی»
برگشت به بالا