معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس:

مس، سودآورترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در کشور

عصر معدن- بهروز رحمتی معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس در میزگرد «توسعه پایدار صنعت مس ایران؛ فرصت‌های غیرقابل‌انکار و چالش‌ها» گفت: ایران با دارا بودن بیش از ۵۷ میلیارد تن ذخایر معدنی متفاوت (بدون احتساب نفت و گ‍از طبیعی) دوازدهمین کشور بزرگ معدنی جهان است.

چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۳:۰۰

مس، سودآورترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در کشور

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از مس پرس، مهندس بهروز رحمتی معاون توسعه اکتشافات شرکت مس با بیان این مطلب گفت: عملیات اکتشافی انجام‌شده در ایران، وجود 60 نوع ماده معدنی مختلف را در سطح کشور به اثبات رسانده و 14 نوع ماده معدنی دیگر نیز در حال اکتشاف است. ازاین‌جهت در کمتر کشوری، چنین تنوع مواد معدنی وجود دارد.
وی با بیان اینکه براساس بررسی‌های انجام‌شده، ایران روی یک کمربند مهم معدنی قرار گرفته که حداقل در 10 نوع ماده معدنی به‌عنوان یکی از غنی‌ترین کشورها شناخته‌ شده است، اضافه کرد: با این‌ حال، هم‌اکنون تنها 7 درصد ذخایر معدنی کشور اکتشاف و استخراج می‌شود و هنوز بر روی 93 درصد از منابع قابل استخراج فعالیت اکتشافی قابل‌توجهی صورت نگرفته است.
رحمتی در ادامه با اشاره به موقعیت تأثیرگذار تولیدات معدنی در اقتصاد کشور گفت: 20 درصد از ارزش بورس به‌جز نفت و گاز در اختیار شرکت‌های معدنی است.

معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با مهم خواندن موقعیت استراتژیک صنعت مس در دنیا بیان کرد: در بین منابع معدنی، مس با تولید جهانی حدود 23،5 میلیون تن در سال 2019، بعد از فولاد و آلومینیم سومین فلز استراتژیک و پرمصرف دنیا به شمار می‌رود.
رحمتی ادامه داد: در سال 98 شاهد افزایش میزان ذخایر زمین‌شناسی مس در ایران بودیم به‌طوری‌که درنتیجه اقدامات اکتشافی در سال گذشته 529 میلیون تن به ذخایر مس کشور افزوده شد. هم‌اکنون ایران با دارا بودن حدود 36 میلیون تن ذخایر مس محتوی رتبه هفتم دنیا را دارد.
معاون توسعه اکتشافات مس با بیان این‌که در دنیا عموماً از مس با عنوان اقتصادی ترین صنعت فلزات پایه نام می‌برند اظهار داشت: پتانسیل‌های معدنی کشور، اقتصادی بودن فرایند براساس اقتصاد آزاد بین‌الملل و امکان تأمین مالی اقتصادی طرح‌های توسعه‌ای، سه پارامتر مهم برای سرمایه‌گذاری در صنعت مس است.
رحمتی گفت: با بررسی و مقایسه سه پارامتر مذکور برای فلزات مس، آلومینیم، سرب، روی و ... می‌توان نتیجه‌گیری نمود که صنعت مس از بیشترین مزیت جهت سرمایه‌گذاری و توسعه در کشور برخوردار است و تقریباً اکثر شرایط لازم و کافی همچون ذخایر معدنی، اقتصادی بودن فرایند براساس اقتصاد آزاد بین‌الملل و امکان تأمین مالی بخشی از CAPEX موردنیاز برای توسعه حتی از محل سود داخلی شرکت برای توسعه صنعت مس کشور فراهم است و با حسن تدبیر بیشتر امکان خلق فرصت‌های غیرقابل‌انکار و افزایش چند برابری ظرفیت تولید وجود دارد.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با بیان این‌که پروژه فاز 2 تغلیظ سونگون نمونه بارز تولید ثروت و ارزش‌آفرینی است یادآور شد: این پروژه تنها در عرض دو سال میزان سرمایه‌گذاری صورت گرفته را برگردانده و در سال‌های بعد، با اندک هزینه عملیاتی، سود کلانی را متوجه کشور می‌کند.
وی با اعلام این‌که پروژه‌های مس بهترین و ایدئال‌ترین گزینه سرمایه‌گذاری در کشور است افزود: این سرمایهگذاری علاوه بر بازگشت اصل سرمایه در کمترین زمان ممکن و سودهای متعاقب آن، مباحث اشتغال‌زایی را رفع می‌کند و با اقداماتی که شرکت‌ها در راستای مسئولیت‌های اجتماعی در کشور انجام می‌دهند کمک شایانی به کشور و مدیران می‌کند چراکه صنعت مس می‌تواند در بدترین شرایط و علی‌رغم تمامی مشکلات همچون شرایط نامناسب بین‌المللی سودآوری خوبی داشته باشد.
رحمتی تأکید کرد: مطمئن باشید مس جایگزینی نداشته و نخواهد داشت مگر اینکه فلز جدیدی کشف شود.
به گفته رحمتی از ابتدای سال جاری به امروز با 76 هزار متر حفاری اکتشافی رکورد فعالیت‌های اکتشافی را طی 7 سال اخیر شکستیم.
وی در ادامه به فعالیت‌های در دست اجرا و برنامه‌ریزی‌شده در راستای استراتژی نوین اکتشافات شرکت مس اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی انجام 500 تا 600 هزار متر حفاری اکتشافی در دوره 5 ساله آتی، راه‌اندازی پایگاه داده‌های اکتشافی 9 Fusion برای اولین بار در سطح کشور با قابلیت اعتبارسنجی و کنترل داده‌های اکتشافی و ایجاد بانک‌های اطلاعاتی لاگ، آنالیز و ... مغزه‌های حفاری از مهم‌ترین اقدامات در دست اجرای شرکت مس در حوزه اکتشافات است.

برچسب ها

اقتصاد ایرانشرکت مسصنعت مس ایران
مطالب مرتبط بیشتر
تجلیل از عملکرد مدیرعامل شرکت مس به عنوان فعال پیشتاز اقتصاد ایران ارائه نیازهای فناورانه صنعت مس به دانش‌بنیان‌ها نقش پُراهمیت بورس کالا در ساختار اقتصاد ۴۵۰۰ قطعه مورد نیاز صنعت مس در داخل کشور تولید می‌شود برگزاری همایش‌ برای رفع چالش‌ها مفید است کارآفرینان و کارگران در جنگ اقتصادی و فشار بر مردم ایران، دشمن را شکست دادند «فملی» ۴۰ هزار میلیاردتومانی‌ شد کاهش صادرات نفتی فرصتی برای تحرک اقتصادی است ارائه ۱۲۴۵ خدمت درمانی به ۷۲۴ مراجعه‌کننده در تربت‌حیدریه سود ۲۸۰ ریالی فملی به ازای هر سهم پیشرفت شرکت مس، مرهون تفکر مدیریتی است ثبت رکورد تحویل روزانه ۳ هزار و ۷۵۲ تن اسیدسولفوریک به مشتریان افزایش نرخ تورم تولیدکننده بخش معدن در زمستان ۹۹ معدن: ناجی اقتصاد ایران رشد ۱۱۳ درصدی فروش فملی در فروردین ۱۴۰۰ نقش و اهمیت حوزه معدن در رشد اقتصادی کشور حوزه معادن مورد توجه سند ۲۵ ساله ایران و چین یک‌میلیارد تن ذخیره به منابع معدنی شرکت مس افزوده شد رشد قابل توجه بومی‌سازی در صنعت مس حضور مدیرعامل شرکت مس در تمرین تیم مس رفسنجان رشد ۱۰۱درصدی سود عملیاتی شرکت مس در نه ماهه نخست سال جاری جبران کل درآمد نفت فقط با ۵ درصد معادن بازدید مدیرعامل شرکت مس از اردوی تیم فوتبال مس کرمان در تهران رشد ۲۰ درصدی حفاری‌های اکتشافی عصر امروز تفاهم‌نامه تولید اسید فسفریک و کودهای فسفاته به امضا می‌رسد بازدید مدیرعامل شرکت مس از طرح توسعه‌ای معدن و کارخانه تغلیظ دره‌زار سود نهایی ۲۵۰ ریالی به ازای هر سهم معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس: اکتشاف، حلقه نخست چرخۀ تولید پایدار است مروری بر مهم‌ترین فعالیت‌های اکتشافی شرکت مس در سال ۱۳۹۸ ایران، روی کمربند طلایی دنیا تحقق اهداف نهضت ساخت داخل، فرا‌تر از نیازهای امروز صنعت کشور پیشرفت خواهیم کرد پروژه های بزرگ اقتصادی نیازمند مهندسی ارزش است باید تجربه موفق مدیران انتقال پیدا کند امضای تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات مواد معدنی و سازمان نظام مهندسی معدن احیا ۵۰ معدن کوچک در دستور کار ایمیدرو طی امسال بعید است در سال جاری رونق اقتصادی محقق شود اثرگذاری شرکت «فولاد مبارکه» در امور اقتصادی کشور امروز راه نجات اقتصاد کشور، توسعه صادرات غیر نفتی است اتحاد دولت و بخش خصوصی در روز صنعت و معدن تقدم توسعه فرهنگی بر توسعه اقتصادی و سیاسی صادرکنندگان شناسنامه دار به دنبال حفظ برند خود هستند جبران خسارات های سیل از بزرگراه تولید و اشتغال می گذرد وزارت صنعت برای معادن سیل زده چه خواهد کرد؟ صادرات در سال ٩٧ به حصر رفته است معامله با ایران سخت شده است/ هزینه هاى تولید فولاد بهینه سازى شود از تحریم داخلی پرهیز کنیم سهم ۴۰۰ میلیون دلاری معدن و صنایع معدنی در صادرات ایران به ترکیه فراوری ۳۰۰میلیون تن سنگ آهن در دو شرکت گل‌گهر و چادرملو بومی سازی، تولید‌کنندگان جدید را به چرخه اقتصاد وارد می‌کند استفاده ایمیدرو از ظرفیت هاى بخش خصوصى تحریم بر معدن اثر ندارد ۵۸۰میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت و معدن مصوب شد صنعت فولاد شاهرگ حیاتی اقتصاد است اقتصاد کرمان بهره‌ور نیست درآمدهای ارزی باید به چرخه اقتصاد بازگردد روز صنعت و معدن زمانی برای شنیدن صدای صنعتگران و معدنکاران است
برگشت به بالا