عمر نیمی از ماشینآلات معدنی کشور بالای ۲۰ سال است
عصر معدن- معاون طرح و توسعه صنایع معدنی ایمیدرو گفت: عمر نیمی از ماشین آلات معدنی کشور بیش از ۲۰ سال است و لوازم یدکی این ماشین آلات نیز در کشور وجود ندارد.
عصر معدن- معاون طرح و توسعه صنایع معدنی ایمیدرو گفت: عمر نیمی از ماشین آلات معدنی کشور بیش از ۲۰ سال است و لوازم یدکی این ماشین آلات نیز در کشور وجود ندارد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد آقاجانلو، معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو در برنامه میز اقتصاد گفت: خوشبختانه معادن در کشور رشد قابل توجهای پیدا کرده اند که این رشد از سال 84 تا 1401 قابل توجه بوده است به طوری که بهروری این بخش از 7 درصد دهه 80 به بیش از 12 درصد در سال 1401 رسید.
او گفت:متاسفانه سال 1401 رشد اشتغال و سرمایه در صنعت معدن کاهش یافت، تا 10 سال گذشته، رشد اقتصادی منفی یک درصد بوده، اما از 2 سال گذشته این شاخص مثبت شده و در سال 1400 به 2.9 درصد رسیده است. در دولت سیزدهم تحقق رشد اقتصادی از محل بهره وری 3.5 درصد هدف گذاری شد که باید برای دستیابی به آن برنامه ریزی کرد.
آقاجانلو اضافه کرد: یکی از کارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ایجاد بستر همکاریهای مشترک است؛ بعضی از اقدامات در سال گذشته پیگیری شد البته از بعضی از پیگیریها نتیجه مطلوب حاصل نشد مثل بحث لجستیک در بخش معدن که متولی آن وزارت راه و زیر مجموعههای آن بود که استقبال لازم را برای این منظور نداشتند.
او با بیان اینکه در گذشته به بهرهوری صنایع توجهی نمیشد گفت: در صنایع و معادن نتوانستیم مصادیق انقلاب صنعتی چهارم را توسعه دهیم که این امر به خاطر نبود توجه کافی و سرمایه گذاری در این زمینه بوده است از این رو این مصادیق باید شناسایی و در قالب طرحهای مختلف پیاده سازی شود.
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو افزود: تحقق افزایش بهره وری نیاز به برنامه ریزی و پیشنهاد اجرایی از حوزه زیرساخت تا صنعت دارد.
آقاجانلو تنظیم بازار و مباحث مربوط به قیمت گذاری را از چالشهای پیش روی صنعت فولاد دانست و گفت: تامین مالی و سرمایه گذاری از نکات مهم حوزه فولاد است و در این زمینه توجه به الزامات جذب سرمایه گذاری و بسترسازی برای ارائه تضامین به طرفهای سرمایه گذار، ضروری است.
او ادامه داد:متاسفانه نوسازی ماشین آلات روند خوبی را طی نمیکند باوجود اینکه کشور ما ظرفیت بالایی در بحث معادن دارد اما با عملکرد پایین در بخش فرسودگی ماشین آلات معدنی نمیتوانیم رشد خوبی داشته باشیم .
آقاجانلو افزود: ظرفیت مس کشور 3 برابر میزان فعلی است و با فرسودگی بخش ماشین آلات این میزان کاهش می یابد این نوسازی ماشین آلات مستلزم تامین ارز مناسب خواهد بود.
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو افزود:عمر ناوگان ماشین آلات صنعتی کشور بالای 20 است و لوازم یدکی آنها نیز موجود نیست به طوری که دربیشتر کشورهای دنیا عمر این ماشین آلات 5 سال است.
معاون ایمیدرو، 70 درصد از هزینههای عملیات معدنی را مبتنی بر ورود ماشین آلات دانست و افزود: هم محدودیتهای ارزی و هم بحثهای مبتنی بر تحریمها و فقدان نمایندگیها باعث شده است که هزینه این حوزهها افزایش یابد.
وی بیان کرد: ماشین آلات معدنی دست دومی که در حال فعالیت هستند، باعث شده که نیمی از ناوگان بخش معدن کشور در مجموع خارج از رده باشد.
آقاجانلو گفت:فرسودگی ماشین آلات معدنی سبب آلودگی محیط زیست، افزایش مصرف سوخت و افزایش هزینه تمام شده میشود، از طرفی این ماشین آلات بهره وری مناسبی ندارند، اقدام جدیای که در این زمینه باید صورت گیرد این است که در کنار حمایت از تولید داخل، واردات ماشین آلات معدنی فرسوده نیز انجام شود.