مدیرعامل ایمواسکو خبر داد:

بهره مندی صنایع معدنی ۷ استان از آب دریا تا ۲.۵ سال آینده

عصر معدن- مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن (ایمواسکو) خبر داد: صنایع معدنی ۷ استان کشور (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، کرمان، اصفهان و فارس) به مرور تا ۲.۵ سال آینده از آب دریا بهره مند می شوند.

سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴:۰۰

بهره مندی صنایع معدنی ۷ استان از آب دریا تا ۲.۵ سال آینده

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمدحسن اسدی با بیان این مطلب اظهار داشت: اجرای طرح های انتقال آب دریا از زمان حضور عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و پیگیری محمدرضا موثقی نیا، سرپرست هیات عامل ایمیدرو شدت یافت و در شانزدهمین جلسه ستاد انتقال آب دریا به ریاست محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، بر این موضوع تاکید شد.

وی افزود: با رویکرد جدید وزیر صمت و تجربه انجام مگا پروژه های ملی، افق روشن و امید بخشی را پیش رو خواهیم داشت. افزون بر این، انجام ابَر پروژه های ملی انتقال آب دریا، از منویات مقام معظم رهبری و‌ مورد تاکید رئیس جمهور است.

انتقال آب دریا در 5 خط

مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن با اشاره به برنامه اجرای 5 خط انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی و شرق کشور، گفت: خط نخست به طول 820 کیلومتر و ظرفیت سالانه 130 میلیون متر مکعب اجرا شده و به بهره برداری رسیده و درنتیجه آب دریا به سه مجموعه گل گهر و مس سرچشمه در استان کرمان و چادرملو در استان یزد رسیده است.

وی ادامه داد: خط 2 از مبدا خلیج فارس و استان هرمزگان با ظرفیت 200 میلیون متر مکعب در سال به سمت استان های کرمان و یزد می رود. سال گذشته، کلنگ زنی آن توسط رئیس جمهور انجام شد.

اسدی با اشاره به اینکه خط 3 انتقال آب دریای عمان به استان اصفهان با ظرفیت 270 میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: در فاز نخست این خط، از کیلومتر 380 خط نخست (منطقه گل گهر)، سالانه 70 میلیون متر مکعب آب نمکزدایی شده از خلیج فارس به اصفهان انتقال خواهد یافت.

وی افزود: فاز دوم آن نیز با ظرفیت سالانه 200 میلیون متر مکعب، آب را به صورت مستقل از دریای عمان به استان اصفهان منتقل می کند.

تامین آب شرب سیستان از دریای عمان تا دهه فجر سال آینده

مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن با اشاره به جزئیات خط چهارم معروف به کریدور شرق، بیان داشت: این خط از دریای عمان (چابهار) به طول 1342 کیلومتر خط اصلی و 452 کیلومتر انشعاب برای شرب و صنایع و معادن استان های مسیر و غرب استان خراسان جنوبی و معادن سنگان خواف است.

وی ادامه داد: ظرفیت نهایی این خط، انتقال سالانه یک میلیارد متر مکعب در سال آب نمکزدایی شده به 3 استان شرقی (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی) است. فاز نخست آن به طول 280 میلیون متر مکعب در حال اجراست. به گفته اسدی، طراحی زیرساخت های منطقه شرق برای 3 خط انتقال آب است از جمله مسیرسازی به میزان مورد نیاز، اجرای تونل و تاسیسات آبگیر طرح برای ظرفیت سالانه یک میلیارد متر مکعب انتقال آب طراحی شده است.

اسدی با بیان اینکه اکنون در خط کریدور شرق، 4 واحد شیرین سازی به ظرفیت هر کدام 70 میلیون متر مکعب در مرحله واگذاری است، گفت: این خط تا 1404 به بهره برداری مرحله ای می رسد. برآورد هزینه این طرح با 2 نیروگاه (مجموع یکهزار مگاوات) برای تامین برق مورد نیاز واحدهای آب شیرین کن و ایستگاه های پمپاژ، 3.8 میلیارد یورو است.

وی افزود: آنچه در دستور کار قرار گرفته و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ و مورد تاکید سرپرست هیات عامل ایمیدرو است، اولویت تامین آب شرب مورد نیاز بخش سیستان و بلوچستان تا زاهدان با توجه به بحران آب در این منطقه تا دهه فجر سال آینده است.


طرح اضطراری تامین آب زاهدان و زابل تا 4 ماه آینده

مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن با اشاره به اجرای یک طرح اضطراری شیرین سازی چاه های آب شور (115 حلقه) در محدوده 70 کیلومتری منطقه زاهدان، اذعان کرد: جمع آوری آب این چاه ها توسط وزارت نیرو انجام و در مخزنی تحویل شرکت ایمواسکو می شود.

وی ادامه داد: این شرکت طی 4 ماه آینده، ظرفیتی روزانه معادل 100 هزار متر مکعب آب شیرین کن نصب می کند تا انشاءلله آب شرب مورد نیاز زاهدان و زابل و شهرهای اطراف تامین شود.


خط 5؛ انتقال 95 میلیون متر مکعب آب به فارس

اسدی درباره خط پنجم انتقال آب دریا گفت: این خط از خلیج فارس برای استان فارس با ظرفیت (اولیه) 95 میلیون متر مکعب درسال و ظرفیت نهایی 210 میلیون متر مکعب در دست اجرا است.

وی افزود: با برنامه ریزی صورت گرفته، همه خطوط تا سال 1404 به بهره بردای خواهد رسید.

به گفته اسدی، طرح ملی انتقال آب دریا در مجموع در توسعه فعلی حدود 900 میلیون متر مکعب و در توسعه نهایی حدود 2 میلیارد متر مکعب در سال آب مورد نیاز شرب و‌ صنعت استان های فلات مرکزی و شرق کشور را تامین و زیرساخت لازم برای رشد و توسعه این مناطق معدن خیز را فراهم خواهد کرد.

برچسب ها

انتقال آبشرکت تامین آب صنایع و معادن (ایمواسکو)
مطالب مرتبط بیشتر
برنامه افزایش لوله گذاری انتقال آب به زاهدان به ۲ کیلومتر در روز خط انتقال آب از خلیج فارس؛ محرک توسعه و ثروت آفرینی صنایع معدنی نواحی مرکزی انتقال آب به کارخانه تغلیظ مس دره آلو؛ طی ۱۸ ماه آینده آب دریای عمان به تمام مناطق سیستان و بلوچستان می رسد فاز نخست انتقال آب دریای عمان به شرق کشور، ۲۸۰ میلیون متر مکعب است ۹ عملیات اجرایی پروژه انتقال آب دریای عمان به استان شرقی اهداف ۳ گانه انتقال آب دریای عمان به شرق کشور با راهبری ایمیدرو صدور مجوزهای پروژه انتقال آب دریای عمان به شرق کشور طرح انتقال آب خلیج فارس به استان فارس؛ گام اساسی تامین پایدار آب استان آغاز عملیات لوله‌گذاری طرح انتقال آب خلیج فارس به منطقه ویژه اقتصادی لامرد تحقق انتقال آب خلیج فارس به منطقه ویژه اقتصادی لامرد زمینه تکمیل زنجیره تولید را فراهم می کند آغاز عملیات لوله گذاری خط انتقال آب از خلیج فارس به لامرد در استان فارس ضرورت حمایت مقامات و سرمایه گذاران استان فارس از خط انتقال آب قدردانی نمایندگان مجلس از وزیر صمت و شرکت‌های بزرگ صنعتی در خصوص آب‌رسانی به استان‌های کم‌آب با انتقال آب خلیج‌فارس به اصفهان، برداشت صنایع از زاینده‌رود به صفر می‌رسد قدردانی ۱۸۰ نماینده از وزیر صمت بابت اجرای طرح عظیم انتقال آب سهم ۲۸ درصدی فولاد مبارکه در پروژه انتقال آب خلیج فارس به اصفهان پایان نگرانی تأمین آب برای اجرای پروژه‌های مس سهم ایران از برداشت آب خلیج فارس به ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع افزایش یافت تخصیص ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب به صنایع استان اصفهان شرکت فولاد مبارکه سهم مهمی در طرح انتقال آب خلیج فارس به اصفهان دارد قطعه ۲ و سه خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی، تا ساعتی دیگر افتتاح می شود ۲۴ اسفند؛ افتتاح از طرح انتقال آب خلیج فارس به اصفهان با انتقال آب خلیج فارس به اصفهان باید برداشت صنایع از زاینده رود به حداقل برسد طرح انتقال آب خلیج فارس به اصفهان آب پایدار صنایع را تضمین می کند دستیابی به منابع آبی پایدار، دستاورد پروژه انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان عملیات اجرایی انتقال آب خلیج فارس و عمان بزودی آغاز می شود آب شیرین خلیج فارس به استان یزد رسید گام نخستین بخش معدن در مسیر استقلال آبی از منابع سطحی و زیرزمینی شمارش معکوس برای افتتاح قطعه نخست ابر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی تامین نیاز صنایع معدنی به آب، با رونمایی از " اَبَر پروژه" انتقال آب خلیج فارس سرمایه گذاری ۱۱ هزار میلیارد تومان؛ برآورد کلی شیرین سازی و خط انتقال /برنامه انتقال آب خلیج فارس به شرکت های بزرگ معدنی از تابستان ۹۹ تفاهمنامه مشارکت در "طرح نمک زدایی و انتقال آب دریای عمان به سه استان شرقی امضاء شد گام ایمیدرو برای توسعه مناطق شرقی کشور صنایع آب بر به سواحل جنوبی کشور هدایت می‌شوند آمادگی سرمایه‌گذاران برای اجرای پروژه‌های انتقال آب، توسعه راه آهن و فرودگاه منطقه سنگان اعلام برنامه فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری برای تامین آب تحلیل و ارزیابی طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد انتقال پساب تصفیه خانه فاضلاب فولادشهر و ایمانشهر به ذوب آهن خرید سنگ آهن از معادن کوچک اطراف در حال بررسی است ۵ پهنه اکتشافی در دست میدکو آب خلیج فارس، در سال ۹۸ به گل گهر می رسد پروژه های عمرانی از سازمان زمین شناسی استعلام می گیرند طرح انتقال آب از خلیج فارس به کرمان و یزد در دست انجام است
برگشت به بالا