در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران صورت گرفت:
انعقاد تفاهمنامه ۵ جانبه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در زمینه بومیسازی فناوری در زنجیره معدن و فولاد
عصر معدن- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صنایع فولادی در تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کوچک و متوسط، توسعه شهرکها و نواحی صنعتی و همچنین فعال شدن بنگاههای اقتصادی نقش مؤثری دارند.
سه شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، آیین گشایش چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با محوریت بومیسازی، افزایش توان ساخت داخل و توسعه فناوری در زنجیره آهن و فولاد کشور با حضور دو معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت (مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران)، مدیرانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شرکتهای بزرگ فولادی و معدنی در هتل المپیک تهران برگزار شد.
این جشنواره و نمایشگاه در راستای اجرایی کردن سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و بهره گیری حداکثری از توانمندیهای کشور در حوزه بومی سازی و ساخت داخل در زنجیره آهن و فولاد و به منظور کاهش وابستگی و نیاز ارزی برای تأمین قطعات و تجهیزات، مواد اولیه مصرفی، دانش فنی و مهندسی از طریق ارائه نیازهای زنجیره و فرصتهای بومی سازی و ساخت داخل از 20 تا 22 دی در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
«علی رسولیان» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین گشایش چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: صنایع کوچک یکی از ضرورتهای ایجاد زنجیره ارزش است و صنایع فولادی در تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کوچک و متوسط، توسعه شهرکها و نواحی صنعتی و همچنین فعال شدن بنگاههای اقتصادی نقش مؤثری دارند.
وی افزود: در حال حاضر شاهد افزایش تعداد واحدهای تولیدی و کاهش واحدهای راکد در سطح شهرکها و نواحی صنعتی هستیم، که این مهم با کمک بنگاههای بزرگ و توانمند و نقش مؤثر آنها در توسعه صنعتی صورت گرفته است. اما باید توجه داشت که توسعه و تداوم فعالیت بنگاههای بزرگ نیز نیازمند توسعه فناوری و استفاده از فناوریهای روز دنیاست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه به دنبال اتصال بنگاههای بزرگ با واحدهای کوچک و متوسط هستیم، که در این راستا با بهره برداری از 6 شهرک فناوری، برخی از همین بنگاههای بزرگ، واحدهای تحقیق و توسعه، آزمایشگاهها و دفاتر خود را در آنها مستقر کردهاند، ادامه داد: مجوز احداث 40 شهرک فناوری جدید را دریافت کردهایم که بنگاههای بزرگ میتوانند از این ظرفیت برای ارتباط هرچه بیشتر با واحدهای کوچک و متوسط استفاده نمایند و مکان یابی 18 مورد از این شهرکها نیز آغاز شده است.
وی با اشاره به تأمین نیازهای فناورانه بهعنوان یکی از اولویتهای صنایع کوچک یادآور شد: 25 فن بازار به همت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شده است، که در این ارتباط 1843 نیاز فناورانه شناسایی شده و 481 نیاز با بههمرسانی نیازها و توانمندیها توسط شرکتهای توانمند، داخلی سازی شده است. همچنین 228 رویداد استارتاپی نیز تا کنون برگزار شده و در این رویدادها ارتباط مؤثری میان نیازهای شناسایی شده و توانمندیها برقرار شده است.
رسولیان اضافه کرد: یک هزار و 600 کارگاه تولیدی کوچک نیز در شهرکها و نواحی صنعتی از سال گذشته ساخته شده است، که این کارگاهها ظرفیتهای بسیار مناسبی برای استقرار شرکتهای دانش بنیان، فناور و نوآور هستند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران خاطرنشان کرد: شناسایی واحدهای تولیدی مستعد دانش بنیان شدن نیز در دستور کار است، که در این راستا یک هزار و 650 واحد مستعد شناسایی شده و تا کنون 700 واحد نیز با حمایتهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران دانش بنیان شده است.
انعقاد تفاهم نامه 5 جانبه
در حاشیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، تفاهم نامه چند جانبه حمایت و همکاری میان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در حوزههای بومی سازی و توسعه ساخت داخل و توسعه فناوری زنجیره معدن و فولاد کشور به امضاء رسید.
این تفاهمنامه توسط «علی رسولیان» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک شهرکهای صنعتی ایران، «وجیهالله جعفری» رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران،«میثم فرج الهی» سرپرست مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، «محسن دیندار» رئیس گروه تجاری سازی فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و «بهرام سبحانی» رئیس هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران امضاء و مبادله شد.
تجارب حاصل از بههمرسانی نیازهای زنجیره آهن و فولاد و توانمندیهای تولید کنندگان، سازندگان و شرکتهای دانش بنیان داخلی موجبات تدوین و مبادله این تفاهمنامه را فراهم آورد تا برای رفع نیاز شرکتهای معدنی و فولادی به خارج از کشور و تکیه بر توانمندیهای داخلی، نهادها و سازمانهای مسئول با هدف مشترک جهش تولید دانش بنیان، استفاده حداکثری از تولید داخل و با بهره گیری از امکانات در اختیار در عدم وابستگی زنجیره آهن و فولاد به واردات تفاهم کنند.
در گام اول به منظور سازماندهی و بهره گیری حداکثری از ظرفیتها و توانمندیهای تولید کنندگان داخلی، سازندگان داخلی، صنایع کوچک مستقر در شهرکهای صنعتی، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان تفاهم شد 6 استان اصفهان، خوزستان، خراسان رضوی، کرمان، یزد و هرمزگان که بیشترین فراوانی شرکتهای معدنی و فولادی را در خود جای دادهاند، بهصورت تخصصی بر رفع نیازمندیهای زنجیره آهن و فولاد توسط متولیان امر در حوزههای مواد اولیه و مصرفی، قطعات و تجهیزات و انتقال دانش فنی و توسعه فناوری، سازماندهی و متمرکز شوند.
همچنین در گام دوم پس از فراهم نمودن شرایط لازم و بههمرسانی نیازها و فرصتها در 6 استان معین مورد اشاره، توسعه تفاهمها بهصورت تخصصی در استانهای دیگر کشور تسری خواهد یافت.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در راستای این تفاهم نامه متعهد شده است که شناسایی و رفع مسائل و نیازهای فناورانه صنایع فولاد، شناسایی و بههمرسانی عرضه و تقاضای بنگاههای کوچک و متوسط صنایع فولاد مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی، حمایت از استقرار واحدهای فناور و دانش بنیان تخصصی زنجیره صنایع فولاد در شهرکهای صنعتی متناسب در منطقه را در دستور کار خود قرار دهد.
حمایت از گسترش فرهنگ و سازوکارهای نوآوری باز در صنایع فولاد با استفاده از ظرفیت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، پارکهای علم و فناوری، ایجاد مراکز نوآوری در مراکز خدمات فناوری و کسب و کار منتخب، شناسایی ایدهها و استارتاپهای زنجیره صنایع فولاد، هماهنگی درخصوص تجاری سازی آنها با بهکارگیری ظرفیت صنایع فولاد در استانهای منتخب، هماهنگی برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای زنجیره صنایع فولاد و حمایت از انجام مطالعات پژوهشی و پایان نامههای دانشجویی در حوزههای مورد نیاز درخصوص توسعه صنعت فولاد از دیگر تعهدات سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در راستای این تفاهم نامه است.
همچنین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران کار سیاستگذاری، راهبری و انجام اقدامات حمایتی و تسهیل گرایانه در راستای رشد و توسعه و تعمیق بومی سازی و ساخت داخل در بخش معدن و صنایع معدنی، تلاش برای بسترسازی و ایجاد زیرساختهای لازم برای حرکت به سوی برخورداری کشور از دانش و فناوری کامل طراحی و ساخت قطعات، تجهیزات، مواد و فرآیندهای زنجیره ارزش بخش معدن و صنایع معدنی را متعهد شده است.
همکاری در استقرار مراکز تحقیق و توسعه زنجیره معدن و فولاد در پارکهای علم و فناوری، همکاری در بهره برداری زنجیره معدن و فولاد از مزایای مواد (11) و (13) قانون حمایت از جهش تولید دانش بنیان، همکاری مشترک در راهاندازی و استقرار آزمایشگاههای تخصصی زنجیره معدن و فولاد در پارکهای علم و فناوری به منظور انجام پروژههای تحقیق و توسعه مبتنی بر نیازهای صنایع معدنی و فولاد، همکاری در انتقال فناوری از واحدهای فناور و دانش بنیان مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری به زنجیره معدن و فولاد کشور، همکاری مشترک در اجرای برنامههای حمایتی در زنجیره معدن و فولاد، از جمله برنامههای گرنت فناوری، یارانه تجاری سازی، دستیار فناوری و همکاری در رفع نیازهای فناورانه زنجیره معدن و فولاد از طریق ظرفیت واحدهای فناور و دانش بنیان مستقر در مراکز فناوری نیز از تعهدات معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
انجمن تولید کنندگان فولاد ایران نیز هم راستا با استراتژیهای بلند مدت کشور در عدم وابستگی به خارج و در راستای رسالتهای خود با بهره گیری از توان مدیریتی و فنی شرکتهای زنجیره معدن و فولاد، تلاش خود را در بههمرسانی نیازهای زنجیره با توانمندیها و فرصتهای تولید کنندگان و سازندگان داخلی و شرکتهای دانش بنیان از طریق حمایت در ایجاد سامانه جامع کسب و کار (کارلینک)، برگزاری جلسات و کارگروههای تخصصی در شرکتهای زنجیره، برگزاری جشنوارهها و همایشهای ملی با هماهنگی و جلب حمایت سازمانها و وزارتخانههای مرتبط بهکار گرفته تا موجبات افزایش توانمندی تولید و بهره وری در معدن و صنایع فولادی محقق شود.
بازدید از نمایشگاه ملی فولاد ایران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنین از چهارمین نمایشگاه ملی فولاد ایران بازدید کرد و از نزدیک در جریان مهمترین ظرفیتها و توانمندیهای شرکتهای فولادی در حوزه بومی سازی، افزایش توان ساخت داخل و توسعه فناوری در زنجیره آهن و فولاد کشور قرار گرفت.
در سه دوره پیشین این جشنواره و نمایشگاه بیش از 400 تفاهم نامه و قرارداد با صرفه جویی ارزی بیش از یک میلیارد دلار میان فولاد سازان و سازندگان داخلی منعقد و اجرایی شده است و بیش از 25 هزار نفر از مدیران، مسئولان، کارشناسان و متخصصان صنعتی کشور از این جشنواره و نمایشگاه بازدید داشتهاند.
برچسب ها
جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد