مجتمع معدن مس سونگون سالانه باید ۱۲۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی بدهد

عصر معدن- نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی گفت: یک درصد درآمد سالانه معدن مس سونگون از بابت عوارض آلایندگی ۱۲۰ میلیارد تومان است که با صرف این مبلغ در جنگل های ارسباران می توان آن ها را از نابودی نجات داد و باید تلاش شود تا این مبلغ به استان تخصیص یابد.

شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۷:۰۰

مجتمع معدن مس سونگون سالانه باید ۱۲۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی بدهد

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، اللهوردی دهقانی افزود: بر اساس قانون باید 15 درصد از حقوق دولتی معادن به شهرستان ها و بخش های دارنده معادن واریز شود و باید دستگاه های ذیربط این مورد را پیگیری کنند تا در برنامه بودجه امسال تحقق یابد، زیرا در قانون برنامه و بودجه سال های گذشته مبلغ ناچیزی از آن اختصاص می یافت.

وی با گلایه از محیط زیست که معدن مس سونگون را از لیست آلایندگی خارج کرده است، افزود: وقتی در جایی زندگانی طبیعی، مرتع، جنگل و آب وجود دارد و یک واحد معدنی خاک و آب این منطقه را با مواد شیمیایی آلوده می کند، باید با آن برخورد قانونی شود.

وی با تاکید بر اینکه معدن مس سونگون واقعا آلاینده است، اظهار داشت: گرد و خاک حاصل از فعالیت های معدنی بر روی برگ درختان این منطقه می نشیند و روزنه های تنفسی آن ها را می بندد و با این روند به تدریج 50 تا 100 سال آینده جنگل های این منطقه از بین خواهد رفت.

نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی گفت: در این معدن حداقل 300 هزار تن کنسانتره و 80 هزار تن مس خالص تولید می شود که هر تن آن حداقل معادل 6 هزار و 500 دلار بوده و اگر 500 دلار آن را برای هزینه استحصال آن در نظر بگیریم مبلغی بین 12 تا 14 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل می شود.

دهقانییادآوری کرد: شورای معادن استان می تواند تصویب کند که اگر آسیبی از این ناحیه وارد می شود یک درصد دیگر نیز از محل درآمد این معدن اخذ کند که مجموعا به 240 میلیارد تومان می رسد و می توان این رقم را برای جبران عقب افتادگی استان و عوارض ناشی از آلایندگی هزینه کرد.

نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دهها کیلومتر مربع از جنگل های ارسباران از بین رفته است، گفت: منابع طبیعی چه اقداماتی برای بازآفرینی و توسعه این جنگل ها انجام داده است.

دهقانی، افزود: در سال های 91 و 92 دادگاه این معدن را حدود 78 میلیارد تومان از بابت عوارض محکوم کرد که حدود 40 میلیارد تومان آن را به خزانه واریز کرده اند و از این محل مبلغ قابل توجهی برای احیای این جنگل ها به استان بازنگشته تا اقدامات لازم برای بازآفرینی و توسعه جنگل ها برداشته شود.

وی یادآوری کرد: هم اکنون بیش از 20 میلیارد تومان از بدهی این معدن باقی مانده است و سازمان های متولی باید با همکاری شرکت بهره برداری این معدن راهکاری برای هزینه کرد این مبلغ برای توسعه جنگل های ارسباران اتخاذ کنند.

معدن مس سونگون با بیش از یک میلیارد تن ظرفیت شناسایی شده در 120 کیلومتری شمال شرق تبریز در محدوده شهرستان ورزقان و جنگل های ارسباران واقع شده است.

هر چند اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی فعالیت های این معدن را از نظر آلایندگی پایش و کنترل می کند، اما دوستداران محیط زیست می گویند ذات استخراج معدن در دل جنگل های ارسباران به عنوان بزرگ ترین پهنه جنگلی استان مخرب است و در درازمدت موجب نابودی آن می شود.

برچسب ها

مس سونگون
مطالب مرتبط بیشتر
وفاق، همدلی و عزم جدی مدیران استان و شرکت ملی مس برای توسعه مجتمع مس سونگون قهرمانی مس سونگون در لیگ برتر شیرجه پیمانکار طرح ذوب سونگون در اردیبهشت‌ مشخص و پروژه آغاز می‌شود اشتغال‌زایی ۳ هزار نفری در مجتمع مس سونگون جلسه تولید مجتمع مس سونگون برگزار شد سونگون در مسیر توسعه مدیرعامل شرکت مس از طرح‌های توسعه‌ای مجتمع مس سونگون بازدید کرد پایش و نمونه‌برداری از رودخانه‌های مسیر سی‌و‌سه کیلومتری سونگون تا رودخانه مرزی ارس برای اولین‌بار تولید ۱۸ هزار تن گلوله فولادی برای خط تولید مجتمع مس سرچشمه و سونگون استاندار یزد از معدن مس سونگون بازدید کرد طراحی فاز ۳ تغلیظ سونگون مطابق با آخرین نتایج اکتشافی رعایت بالاترین سطح الزامات زیست‌محیطی در توسعه سونگون عملیات اجرایی توسعه سونگون با تلاش مسئولان استانی و کشوری آغاز شد تقدیر نایب رئیس مجلس از مدیرعامل شرکت ملی مس سرمایه‌گذاری یک میلیارد یورویی در ۱۷ طرح مجتمع مس سونگون/ رکورد افزایش تولید در صنعت مس با توجه ویژه وزارت صمت به صنایع معدنی، خام فروشی کاهش یافته است تولید ۱۱۰ هزار تن کاتد مس طی ۵ ماهه نخست امسال اجرای شیوه مصرف بهینه مواد منفجره در معادن مس سونگون ۶۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری در توسعه مس سونگون در حال اجرا است انجام بیش از ۴هزار میلیاردتومان طرح‌ توسعه‌ای در مس سونگون رشد ۶ درصدی تولید کنسانتره مس در سونگون استقبال از همکاری‌های مشترک صنعت و دانشگاه بومی‌سازی ۹۰درصد قطعات سایشی کارخانه تغلیظ سونگون شرکت ملی مس تولید را افزایش داد تولید مس معدن سونگون آغاز می شود
برگشت به بالا